Blogit
Teini talossa

Kylässä Yrjön luona

Sellainen yö. Nuorimmainen sai jonkinlaisen vatsaflunssan, joka oli niin raju, ettei ole hetkeen nähty. Kauhea oli kuunnella sitä ulinaa, kun mikään ei auttanut ja vatsa vain kramppasi ja kramppasi.
Onneksi aamuyöstä vihdoin hellitti.
Jotain hyvääkin näin jälkikäteen ajateltuna. Ensinnäkin huomasi, kuinka äärimmäisen harvoin nykyään on mitään vatsatauteja. Silloin kun lapset olivat pieniä niitä oli alvariinsa ja ne kiersivät yhdeltä seuraavalle yhtä suurella varmuudella kuin aurinko kiertää maata ja maa kuuta.
Toinen juttu oli se, että kymmenvuotias hallitsee jo itseään kiitettävän hyvin. Pikkulapsethan onnistuvat jumalallisella tarkkuudella oksentamaan samaan aikaan omalle sängylleen, vanhempien sängylle, sisarusten sängylle sekä alakerran sohvalle vaikka olisivat itse yläkerrassa.
Nyt ei tarvittu pyykinpesukonetta ollenkaan (paitsi tietenkin normaaliin pyykkäämiseen eli koko ajan 24/7.
Mielenkiinnolla odottelemme kuka on seuraava uhri vai onko.
 

Kommentit (3)

  1. Jaana

    Toivottavasti lisäuhreilta vältytte… Täällä meillä päin tapaa Yrjö tulla yöksi eli ei tarvitse itse lähteä Yrjölle yökyliin. Mutta jos minäkin jotain kammoan, niin yrjötautia, jota en onneksi -kop,kop, ontto on – ole sairastanut naismuistiin. Karmein muistikuva on hamasta nuoruudestani ja tutustumisreissusta erääseen tehtaaseen. Pikkuisen vatsassa vihleksi jo menomatkalla, mutta ajattelin että ei tämä mitään, mutta sitten ne onnettomat erehtyivät tarjoamaan kookokselta maistuvaa limua, jota yritin urheasti niellä vaikka en tykännytkään kookoksen mausta. No, hulirumpsista – enkä sen päivän jälkeen ole tykännyt kookoksesta sitäkään vähää.

  2. Roope Lipasti

    Ei oo tullut lisää vatsatautiuhreja, muttei se ensimmäinenkään oo kyl parantunut. Muutkin on puolikuntoisia. Hohhoijjaa.

  3. Tuikku

    Mää niin odotan sitä päivää, kun kaikki lapset oppii viimein oksentamaan astiaan/pönttöön. Kuopus onnistui viimeksi laattaamaan sänkyynsä, valkoiselle sohvalle ja aulan karvamatolle. Tuolle karvamatolle ryntäsi vessasta ja polvistui ennen suoritusta. Syytä tiedustellessani totesi, että siinä on pehemeämpi kyyköttää kuin vessan lattialla…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *