Blogit
Teini talossa

Kuusiehdotus

Jatkan vielä joulukuusiasiasta, kun loppiainenkaan ei vielä ole saanut…

Heitimme nimittäin oman kuusen veks uudenvuodensiivouksen yhteydessä. Siinä vaiheessa kun yleensä alkaa olla korviaan myöten täynnä joulua ja kaipaa lähinnä sitä, että arki ja koulu alkaisivat. Minulla tänään arki alkoikin ja koululaisetkin myönsivät, että ihan kernaasti menisivät jo kouluun.

Mutta se kuusiasia.

Vaimo ehdotti – ja olen hänen kanssaan samaa mieltä – että nykysysteemiä pitäisi muuttaa etupainotteisemmaksi. Siis niin, että kuusi koristeltaisiin vaikka viikkoa ennen aattoa. SIlloin se toisi joulun tunnelmaa juuri sopivasti ennen h-hetkeä. SItä katsellessa muistaisi, että kohta, ihan kohta, se joulu on. 

Kun sitten Tapaninpäivä on vietetty – tai viimeistään kun ryhdytään ottamaan vastaan uutta vuotta – ja korvista tulee suklaata, kinkkua ja punaviiniä, paikat ovat täynnä lahjoja ja kaikki vain lorvivat telkkarin edessä, niin heittämällä kuusen mäkeen saa heitettyä samalla myös joulun mäkeen ja voi palata ihanaan arkeen, aloittaa uuden mukavasti harmaan vuoden. 

Ehdotan, että tästä tehdään lakisääteinen tapa toimia. Pitää myös perustaa kuusipartioita, jotka valvovat, että ihmiset ryhtyvät toimimaan tämän uuden, järkevämmän kuusipolitiikan mukaisesti. Saattaa olla, että perustan jopa puolueen tätä asiaa ajamaan. Kuusijytky on nurkan takana.

Kommentit (7)

  1. Kata

    Suomessa on pidettävä kiinni suomalaisista tavoista, eikä liu’uttava yhä aikaisemmaksi ja rönsyilevämmäksi. Nimim. Eka joulu rapakon takana, HUOH!

  2. Tartsu

    Loppiainen tuli ja meni, mutta kuusi pysyy….! Kuusipartio poiketkoon pääsiäisen tienoilla. Jos silloinkaan en vielä ole roudannut rankaa pihalle nii tarjoon vaikka glögit…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *