Blogit
Teini talossa

Kultakaloista ja teineistä

Kultakaloilla ja murrosikäisillä on aika lailla samankaltainen muisti ja muutenkin ne muistuttavat toisiaan, molemmat esim. ovat söpöjä paitsi murrosikäiset.

Siis kysynpä vain: Kuinka vaikea on pitää yksinkertaisimmistakin säännöistä kiinni? No ihan pirun vaikeaa, näköjään.

Meillä on mennyt meininki tällaiseksi: nuoripari tulee kotiin myöhään – on puhuttu että viikolla oltaisiin kahdeltatoista kotona ja sit viikonloppuna kun sovitaan voi olla pidempään. Ja sitten on sovittu, että tänne ei tuoda ylimääräisiä ihmisiä yöksi, jos ei ole erikseen pyydetty lupaa.

Viikko sitten viimeksi tästä väännettiin ja tosi hyvin menikin viikko. Mutta nyt sitten ilmeisesti muisti loppui – että mitvit tää muka on, miksei muka saa, nyt on kesäloma.

*

Eikä tietenkään se klo 24 myöskään eilen enää onnistunut vaan kello oli puoli kaksi kun tultiin. Ja sen jälkeen alkoi jauhelihan paistaminen (meillä on iso talo mutta silti kuulin lautasten kolinan sänkyyni saakka ja mietin lähtisinkö murhaamaan, mutta en jaksanut, koska minulla oli sentään herätys kuudelta)

Pakettiin kuuluu myös, että nukutaan noin kahteen, sitten hipsitään keittiöön ja viedään ruuat omaan huoneeseen, niin että varmaan ei kenenkään tarvitse heitä nähdä.  Se on melkein myönteistä, ei sillä, mutta kyllä perheessä asuminen hiukan tarkoittaa myös sitä, että joskus nähdään. Kun meinaan se ruoka on sitten aikanaan syöty, hipsitään ulos ja palataan sitten taas yöllä jne. ad infinitum. ¨

Myönteistä on, että yöllä tullaan kyllä mahdollisimman hiljaa, ettei vain herätettäisi ja siitä pisteet. Mutta tietenkin herätetään. koska (i) ei ne osaa tulla niin hiljaa ja (ii) täytyy sitä nyt sen verran olla hereillä että kuulee että on ylipäänsä tultu kotiin. Lopputuloksena on sitten kiukkuinen kun ei saa nukuttua. Ja muutenkin, ei sillä.

*

Ongelma on, että mitä voi tehdä? Nyt on siis keskusteltu ja kauniisti puhuttu, ei vaikutusta. Myös on rumasti puhuttu, ei vaikutusta. Seuraavaksi aattelimme tehdä niin, että jos näihin muutamiin pikkuvaatimuksiimme ei suostuta, kaikki rahahanat menevät kiinni. Oisko sillä vaikutusta?

Itse asiassa se, mikä tässä eniten ärsyttää on, että meitä pidetään jonkinlaisena hotellina, johon tullaan yöpymään ja josta kupataan pari ateriaa sekä rahaa mutta muuten ollaan muualla, missälie, luultavasti auttelemassa mummoja tien yli sekä keräämässä varoja hädänalaisille.

Kaiken kukkuraksi vielä ylenkatsotaan hotellihenkilökuntaa. Se on mielestäni niin kauan ihan ok kun hotellipalveluista veloitetaan 220 e/yö, mutta muuten se on erittäin epäokei.

Pitäisikö siis alkaa laskuttamaan? Bonuskortilla sais jonkun pienen omistaja-alennuksen, yö aterioineen maksaisi esimerkiksi vain 149 e.

Kommentit (6)

  1. Tilkkumummi

    Onnea kasvattajalle. Noinhan se aika usein menee, kasvukipuja varsinkin huoltajilla. Olen joskus ajatellut, oliko meillä jutussa jotain vikaa, kun ei mitään ongelmia oikeastaan ollut. Kerran poika unohti ilmoitaa, että meni yötyövuoroon tietsikkaliikkeeseen palatessaan VPK-poikaharkoista. Oli pitänyt vain ”poiketa” kotimatkalla katsomassa yhtä juttua, ja poikkeaminen venyi useammaksi tunniksi. Silloin olin huolissani! No kaveri on nykyään ATK-alalla töissä (ja täytti just 46), joten… Tyttären kanssa ei edes tuota vähää huolta, täyttää tänään 45.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *