Blogit
Teini talossa

Kovaa pesäpallopeliä Liedossa

Lieto, varsinaissuomalainen pesäpallokunta!

On hienoa huomata, että väitteet joiden mukaan täälläpäin  Suomea ei muka nuoriso liikkuisi ja urheilisi ovat täyttä kukkua. Se, että nuorilta löytyy pesäpallomailoja kotoa, todistaa, että lajia harrastetaan! Siis muuallakin kuin Pohjanmaalla.
Sitä paitsi jos Tahko Pihkala aikanaan kehittikin peliin toisenlaiset säännöt kuin mitä nämä lietolaisteinit soveltavat (hakkaavat niillä toisiaan), niin Pihkalan hengessä he kuitenkin ovat mukana. Pesäpallostahan kerrotaan, että sen taustaideologiana on nimenomaan opettaa miehiä (nykyään naisiakin) sotimaan.
Esimerkiksi spurtit pesille sekä liukuminen turvaan hyppäämällä on ihan tyypillistä etenemistä sodassa. Pesäpallon paino on kuulemma sellainen kuin on, koska se imitoi käsikranaattia. Pesiksessä saa hyvää treeniä heittojen tarkkuudessa ja pituudessa.
Näin ollen on ihan luontevaa, että mailoja käytetään muiden mätkimiseen.
*
Näin lietolaisena kunnon kansalaisena toki hieman punastuttaa se, että Lieto harvemmin on julkisuudessa esimerkiksi siksi, että joku lietolainen olisi saanut lääketieteen Nobelin. Yleensä on voittopuolisesti tämänkaltaista julkisuutta. Vaikka niinhän se on ollut hihstorian sivu kuten jo Lieto Lemminkäisen tapaus osoittaa.

http://www.hs.fi/kotimaa/Nuoret+m%C3%A4tkiv%C3%A4t+toisiaan+pes%C3%A4pallomailoilla+Liedossa/a1389408290941.
 

Kommentit (2)

  1. Jaana

    Kyseinen uutinen kerrottiin täällä meikäläistenkin mediassa paikallisten puukkohippasten rinnalla. Kovasti jäin kapailemaan aikoja entisiä, jolloin pesistä pelattiin tai ainakin otteluita seurattiin ihan toisilla säännöillä. Joskus hamassa nuoruudessani pääsin – en tosin tiedä mistä syystä – erään juorueukon listaykköseksi. Hän levitti jos jonkin sortin ilosanomaa tekemisistäni ja menemisistäni. Kyllähän hänen tarinoissaan kieltämättä mielikuvituksen lentoa piisasi, mutta totuuspohjan kanssa oli niin ja näin. No, nuori ja virkeä kun olin, ja minulla sattui vielä olemaan muutamia mukavia tuttuja poikiakin tiedossa, syntyi ihan noin kaveripohjalta loistava ajatus ällyyttää juoruhilmaa tai ainakin antaa hänelle lisää liikuntaa kun sanomaansa julistamassa juoksisi – ja niinpä seurasin yhden kesän pesisotteluita tiiviisti kylkimyyryssä jos jonkinmoisen karvakuonon kanssa pelin kulusta kuiskutellen. Oli muuten tehokas troppi: elokuun lopulla kukaan ei enää korvaansa lotkauttanut joutaville huhupuheille.

  2. Tarja

    Juu mutta eihän tämä nyt mikä uusi keksintö ole! Ennenvanhaan Loimaa-nimisen tuppukylän virkeä nuoriso ajeli pitkin lähikyliä pesismailat amerikanautojen takakonteissa… Arvatenkin pelikavereita etsiskelivät, mitäs muutakaan. Ja jos nyt joku sattui juoksemaan päin mailaa niin minkäs he sille mahtoivat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *