Blogit
Teini talossa

Kouluun

Näin sitä lensi viimeinenkin poikanen pesästä. Tosin se ei lentänyt vaan meni autolla, kyseessä ei ollut varsinainen pesä ja muutenkin vertaus on huono, koska se lentää sieltä koulusta kolmen tunnin päästä takaisin.

Joka tapauksessa alkoi siunattu työrauha, kun jokainen lapsi on turvallisesti koulussa. 

Vaan luittekos eilisestä lehdestä, että vanhemmat halutaan luokkahuoneiden kurinpitäjiksi Ruotsissa (HS 9.8.)? Ilmeisesti taustalla on opettajien epätoivo sekä yritys saada vanhemmat tajuamaan, että heidän kupeittensa tuotokset ovat mätiä.

Jos moista vertausta nyt sopii käyttää.

Oli miten oli, idea on loistava ja kaikkien vanhempien pitää heti mennä kouluun. Kyllä se aina työolot voittaa. Ilmainen ruoka, vartin tauko kerran tunnissa, eikä tarvitse tehdä muuta kuin kuunnella esimiehen jaarituksia puolella korvalla. Niin ikään etuihin kuuluu, että työpäivä on vain muutaman tunnin mittainen, minkä lisäksi on kahden ja puolen kuukauden kesäloma, pitkä joululoma sekä muita epämääräisiä lomia tuon tuosta.

Vakavasti puhuen: kyllä hätä on suuri, yhteiskunta valmis, aikuisuus hukassa eikä kasvatuksesta tietoakaan kun edes leikillään ehdotellaan tuollaista. Mikä siinä lasten opettamisessa sisäsiisteiksi nyt voi olla niin vaikeaa olla, kun koirakin sen melko nopeasti oppii?
 

Kommentit (2)

  1. topukka

    Meidän lasten koulussa on luokassa jopa pehmeä sohva. Sieluni silmillä nään miten kaksimetrinen isä kellahtaa ruokailun jälkeen päivätirsoille ja kuorsaus täyttää matikantunnin.
    Kun useinmiten perheissä on enää se yksi hellanduudelis, niin hän saa kaiken periksi vanhemmiltaan ja sitten ei enää sopeudukaan kouluun, jossa on sääntöjä. Vois olla yksi syy… Syitä on tietysti yhtämonta kuin häirikköoppilaita tunnilla, mutta suurin syy löytyy todella niistä kupeista. Sääli.

  2. Roope Lipasti

    Ei ollut sohvia kun minä olin nuori, ei ollut. Mutta silloin kaikki olikin paremmin; 60-luvulla oli vielä sitäkin paremmin, 50-luvusta ja 1700-luvusta puhumattakaan!

    Mutta kyllä tuo koulunalku näytti koville ottavan: koulun jälkeen itkivät melkein kaikki kuka mitäkin älytöntä eli oli jännittänyt aika paljon. Nyt aamullla taas oltiin niin väsyneitä, niin väsyneitä… No, kaipa tämä tästä tasaantuu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *