Teini talossa
Teini talossa

Koulutiellä, Osa XXLVVII

Taas se alkaa. Meidän perheessä jo kuudettatoista kertaa ja tavallaan myös viimeistä. Tai siis peruskoulua viedään nyt viimeistä kertaa kun nuorimmainen aloittaa ysin – olettaen että hän ei jää luokalle (vanhempien usko lapseen on äärimmäisen tärkeää).

Tässä tärkeimmät ohjeet kouluvuodelle

MUISTA

ottaa edes joskus kynä mukaan kouluun, ihan vaikka läpällä hei. Myös reppu on tärkeä ja kun sitä nyt mukana raahaa, niin voisi sinne laittaa kirjojakin. Ne ovat sellaisia avattavia paperisia joissa on kuvia ja tekstiä.

USKO

itseesi. Kyllä sinä osaat. Ja jos joskus et osaakaan, niin sitä vartenhan koulu on että oppisi. Usko myös äitiä sillä äiti tietää.

ÄLÄ

tee sitä mitä suunnittelit mitä ikinä se olikaan.

ÄLÄ

todellakaan tee sitä mitä suunnittelit, koska se on hulluutta, minkä lisäksi älä kulje sen piripintaisen kokismukin kanssa edestakaisin.

TEE

läksyt edes joskus. Vaikka sitä voi olla vaikea uskoa, niin lukemisella ja oppimisella on jokin outo kohtalonyhteys.

ARVOSTA

sitä, että saat joka päivä käydä koulua ja oppia asioita, lämmin ateriakin tarjotaan ja suurin osa kavereista on ihan ok. Se ei ole itsestään selvää vaan poikkeustapaus ihmiskunnan historiassa.

NAUTI

ajasta kun olet jo aika iso, mutta vastuu ei kuitenkaan vielä paina. Tuntuu mukavalta, eikö?

PUOLUSTA

oikeuksiasi ja itseäsi. Ja myös niitä jotka puolustamista tarvitsevat.

OTA

aina iso lautasellinen ruokaa niin ei tartte sitten kotona heti ryhtyä marisemaan ruokaa. Tarkemmin ajatellen ota saman tien santsilautanen!

HOIDA

asialliset hommat, minkä jälkeen voit olla kuin Ellun kana. Asiallisiin hommiin kuuluu tietää mistä tuo lainaus on. Lue siis.

Ei muuta kuin mainiota alkavaa lukuvuotta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *