Blogit
Teini talossa

Kirje verottajalle

Rakas Verottaja,

Kiitos kirjeestäsi! Olipa pitkästä aikaa hauska kuulla Sinusta. Mukavannäköisen lomakkeenkin olit askarrellut, taitaa olla kivaa teillä siellä iltapäiväverokerhossa? Olet vissiin saanut uusiakin ystäviä entisten, jo syötyjen, tilalle? Mukavaa!

Ja kyllä! Minustakin oli raikas ja ennakkoluuloton idea sinulta laittaa minut maksamaan koko ensi vuoden budjettialijäämä! Se ikään kuin ratkaisee ongelman yksinkertaisesti ja elegantisti ellei peräti elefantisti.

Oli myös mukavaa, ettei koko 5000 euron summaa tarvitse maksaa heti, vaan vasta jouluaattona. Ja ehdotushan se vain oli, niin kuin paperissa luki. Ei siihen mikään pakko ole suostua. Tosin sitä jäin vähän ihmettelemään, mitä halusit sanoa sillä kuolleella kalalla jonka olit käärinyt veroehdotuksen sisään. Se vaikutti hieman, no, uhkaavalta.

Paljon olit kuitenkin taas saanut kirjeeseesi asiaa! On jotenkin liikuttavaa huomata, kuinka kiinnostunut jaksat olla meistä kansalaisista, tiesit jälleen paljon itseäni paremmin, missä olen luuhannut viime vuonna. Siksi en tuhlaa nyt tilaa tässä siihen, että kertoisin omista kuulumisistani, koska epäilemättä ne jo tiedät.

Parhainta vointia Sinulle, käytä rahat viisaasti esim. hallinnonuudistuksiin, organisaatiotarkistuksiin, virkamiestyöskentelyyn tai sellaisen säätiön perustamiskuluihin, josta voi hakea apurahaa mätkyjen maksamiseen jos on tolvanapäissään maksanut alun alkaen veroja liian vähän.

t. roope
 

Kommentit (3)

  1. Jaana

    Unohtuikohan sinulta kirjeestäsi jotain olennaista… Olisiko ollut paikallaan pistää allekirjoitukseen: ”Rakkaudella…” – Iloista maksajaa verokarhu rakastaa…

  2. roope lip<sti

    Joo, yritin, mutta sormet eivät taipuneet…

  3. roope lip<sti

    Joo, yritin, mutta sormet eivät taipuneet…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *