Blogit
Teini talossa

Kirjallinen katsaus

Luin, tai oikeastaan vieläkin luen, Satu Taskisen kirjaa ”Täydellinen paisti”. Se on hieno. Siitä tulee jotenkin kummallisella tavalla mieleen joku Virginia Woolf tai hänen aikalaisensa: sellaista ihmisen sisäisen puheen, ympäristön havainnoinnin ja mielen kummallisten assosiaatioiden mainiota kuvausta en ole lukenut aikoihin. Oli kuin olisi astunut kivalla tavalla johonkin vanhaan aikaan, vaikka tiukasti nykyajassa siinä liikutaankin. Suosittelen.
Hotkaisin myös uuden Liza Marklundin, eikä sekään petä ikinä: välillä Annikaa itkettää, toisinaan pissattaa ja sitten hän on koko ajan moraalisesti närkästynyt ja hysterian partaalla kuitenkin niin, että viime kädessä hän on tiukan analyyttinen ja hirveän fiksu sekä oikeudentuntoinen.
Pablo Tussetin uutta kirjaa taisin jo kehuakin.
Lisäksi luin uuden Paul Austerin (aika hyvä) sekä Miika Nousiaisen Metsäjätin (loppua kohti hiukan lässähti mutta oli silti ihan mainio).
Seuraavaksi luen… eikun en luekaan,. sillä joulukirjat loppuivat. Suosituksia?
 

Kommentit (8)

  1. Sanna

    Hytti numero 6 on ihan huikea kirja vaikka siinä ei tapahdu mitään.

  2. Marjutti

    Joo Liksomia . No huh. Jos haluaa itselleen totaalisen tympeän olon, on Liksom varma valinta. Siis en oikeastaan hauku kirjaa, sillä onhan se oikeasti saavutus, että voi kirjoittaa noinkin pitkän kirjan, jossa ei oikeasti tapahdu mitään. Tai jos sitä synkkyyttä ei lasketa. Tai parempi lukea se näin pimeänä kautena, ettei kesä mene piloille.

  3. Sussu

    Jos et ole vielä tutustunut Conn Igguldenin tuotantoon, niin nyt kin aloitat, ei vuoteet tarvitsekaan kysellä kirjasuosituksia… Kaksi hienoa kirjasarjaa, toinen Caesarin elämästä (juonipaljastus: caesar saa puukosta viimeisessä kirjassa) ja toinen Tsingis Kaanin ja jälkeläisten seikkailuista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *