Blogit
Teini talossa

Keskinkertaiset homot

Huomasitteko jutun Ylellä, jossa tutkija kertoi kuinka homoseksuaalisuus on hyvin biologinen ominaisuus, vähän niin kuin silmien väri. No, se on jotenkin itsestään selvää, vaikkei sitä aina myönnetä.

Mutta minäpä olen tässä tehnyt vähän empiiristä tutkimusta siitä, mistä tietää, että toinen on homoseksuaali. Yläkoululaiset ovat nimittäin hyvin taitavia tämän biologisen piirteen kartoittamisessa.

Jos on liian pitkä tukka = homo

Jos liian lyhyt tukka = homo

Jos on liian lihava tai laiha = homo

Jos on vääränlainen pipo = homo

Jos on vääränlainen mikätahansavaate = homo

Jos työntää ostoskärryjä eli on äidin kanssa kaupassa = homo

Jos ei saa tehdä jotain asiaa = homo

Jos polkupyörä on vääränlainen = homo

Jos käy suihkussa liikuntatunnin jälkeen = homo

Jos ei käy suihkussa liikuntatunnin jälkeen = homo

Jos käyttää polkupyöräkypärää = homo

Jos tykkää leikkiä = homo

Jos ei tykkää samoista asioista kuin muut = homo

Jos tanssii = homo

Ja vielä pari muutakin, mutta en jaksa listata niitä kaikkia. = homo

*

No, ensinnäkin tuo kertoo tietysti karua kieltä siitä, että homous noin niinku oikeesti ei ole ollenkaan hyväksyttyä koska sanaa käytetään halventamiseen ja kiusaamiseen.

Toiseksi se kertoo nuorison lohduttomasta epäluovuudesta, kun mitään muuta ei keksitä.

Ja kolmanneksi tuo homottelu on tietenkin osa sitä kummallista vaihetta ihmisen elämässä, jolloin mikään ei ole tärkeämpää kuin olla mahdollisimman keskinkertainen. Kun mitenkään ei saa olla erilainen.

Miettikää vähän, keskinkertainen!!!!!!  Siis mahdollisimman tavallinen. Mahdollisimman puolesta välistä. Mahdollisimman huomiota herättämätön. Ziisös.

*

Tämä asia jaksaa hämmästyttää minua vuodesta toiseen, sillä mikään ei ole tylsempää kuin keskinkertaisuus. Kunnon kylähullu on aina parempaa seuraa kuin seinätapetti. Keskinkertaisuus on sitä, ettei ole oikein mitään. Ja nuoret käyttävät kolme vuotta elämästään sen tavoittelemiseen! Kolme vuotta!

Vaikka sellaisia me toki keskimäärin olemme, keskinkertaisia. Mutta haloo nuoret, vähän kunnianhimoa nyt siihen touhuun! Yrittäkää edes!

Kommentit (3)

  1. Teinin äiti

    Kiitos Roope! Ihan aikuisten oikeasti saan sinun teksteistä huojennusta ja lohtua ja näkökulmaa ja huumoria tähän elämään. Teinin kanssa ei koskaan ole elämä keskinkertaista:kaikki on aina elämää suurempaa!

  2. Roope

    Kiitos!

  3. KirsiV

    Siteerasin omalle fb-sivulle tuon ”Kunnon kylähullu on aina parempaa seuraa kuin seinätapetti..” Legendaarinen havainnointi! Toki lisäsin päivitykseen by Roope Lipasti! Lisää näitä!!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *