Blogit
Teini talossa

Kellot siirtyvät, minä en

Minä en aio siirtyä talviaikaan. Valtiolla ei ole oikeutta riistää perusoikeuksiani tällä tavalla kertomalla ikään kuin jumalan sanana mitä kello on. Aika on perustavaa laatua olevan subjektiivinen kokemus, ja tehdään suurta väkivaltaa yksilöiden valinnanvapaudelle ja luovalle ajattelulle, jos tätä kokemusta ryhdytään kahlitsemaan.

Mistä syntyvät uudet Nokiat tähän maahan, ellei huolehdita siitä, että ihmisillä on persoonallista aikaa funtsia, tiätsä, juttuja. Sitä paitsi talviaika kuulostaa jo terminäkin negatiiviselta ja kaiken innovatiivisuuden sammuttavalta. Saattaisin suostua siirtämään kelloa, mikäli sitä kutsuttaisiin esimerkiksi ”Räiskyvyysajaksi” tai ”Kohtaamisihanuusajaksi”tai ”Innostusyhteiskunta-ajaksi”. Mutta ei.

Hmph. No, oikeaastaan se johtuu siitä, että minulla on rannekello, jonka aikaa en osaa vaihtaa. Se on hieno kello, mutta tämä ominaisuus siinä on hankala. Edes ohjekirjasta ei ole apua. Insinööriystäväni on ainoa joka osaa tehdä sen. Mutta hän asuu Turussa. Täytyy poiketa siellä ensi viikolla.

t. nimimerk. "Uusavutonko sittenkin?"

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *