Blogit
Teini talossa

Kauneudenhoitoasiaa

Ranskan presidentti Macron on käyttänyt kuulemma meikkeihin toukokuun jälkeen 26000 euroa. Hän on jopa minua nuorempi, joten se todistaa sitä, mitä olen epäillyt jo pitkään. Nuoret miehet käyttävät erilaisia kauneusvälineitä ihan siinä kuin naisetkin ja Macronin tapauksessa mahdollisesti enemmänkin.

Oli ihan pakko tarkastaa oma tilanne. Kävin siis laskemassa: meidän vessan peilikaapissa on miesten hajuvesiä kymmenen pulloa mutta naisten tuoksuja vain viisi. Tuossa kymmenessä ovat mukana omani.

Ja mitä muuta? (Sen lisäksi että siellä on antiageing-naamarasvaa jonka sain anopilta kun täytin 40; en ole tietenkään tarvinnut sitä joten se on avaamaton)

Ainakin löytyy erilaisia hiusgeelejä ja –lakkoja niin paljon, että heikompaa hirvittää. Ihonpuhdistustarvikkeita ja finnivoidetta. Partavaahtoa – sekä naisten että miesten, joskin luulen ja toivon, että naisten partavaahto enemmänkin on tarkoitettu sääriin. Ja sitten on sen seitsemää erilaista voidetta, joiden avulla elämä sujuu kuin rasvattu ja iho pysyy heleänä.

Ei nyt ihan 26000 euron arvosta, mutta ei paljon jäädä.

*

Mutta ulkonäkö on tärkeä asia. Ymmärrys sen tärkeydestä alkaa yleensä noin kaksivuotiaana ja kiihtyy siitä sitten niin että viimeistään 12-vuotiailla on jo melkoisia paineita sen suhteen miltä näyttävät. Pojilla ihan siinä kuin tytöilläkin. Vaatteet ovat tietenkin tärkein, hyvänä kakkosena tulevat hiukset. Kolmantena sitten nuo varsinaiset kauneudenhoitotarvikkeet.

(Meidän perheen talouden on pelastanut se, että vaimo osaa leikata hiuksia jopa niin hyvin, etteivät nuo halua mennä oikeelle parturille. Ja koska sitä kuontaloa pitää trimmata noin kerran viikossa, se tarkoittaa, että tässä vuosien aikana olemme helposti säästäneet tuon 26000 euroa.)

*

Onkin uskomatonta, millaisen määrän efforttia teini-ikäinen voi laittaa siihen, että näyttäisi siltä kuin kuuluu. Alati on saatava uusia vaatteita, kenkiä, farkkuja ja uusi tosi makee huppari (jota ei mitenkään voi erottaa niistä kymmenestä vanhemmasta, jotka jo roikkuvat eteisessä)

Ja kuinkas sattuikin, nettikaupassa näyttäis just nyt olevan ne kaikki myynnissä, saanhan mä ne PLIIDE!!!

Ja ellei saa, niin teini-ikäinen on myös valmis tekemään hyvinkin paljon töitä sen eteen, että asia kaikesta huolimatta tilataan. Ruohonleikkausta, autonpesua, imurointia. Nuori voi käyttää hupparin saamiseen paljon enemmän aikaa kuin mitä  hän käyttää läksyihin koko yläkoulun aikana.

Koska on kattokaa motii.

*

Nettikaupat ovatkin itsestänsä perkeleestä, koska ne ovat aina auki ja koko ajan silmien edessä. Ennen oli helpompaa kun missään ei myyty mitään. Meillä, siis rakkaalla 70-luvulla, esimerkiksi oli Liedossa yksi vaatekauppa ja sen nimi oli Poppis ja voitte olla varmoja, ettei t tullut sitä ongelmaa, että olisi tahtonut sieltä koko ajan jotain.

Vaadinkin, että nettikaupat suljetaan ja jokaisen kuntaan, kaupunkiin ja kauppalaan perustetaan Poppis. Adressi lähtee kiertämään tuossa tuokiossa, ottakaa kynät esiin.

Kommentit (2)

  1. Marikki

    Kuulostaa siltä, että meillä on onneksi edes vähän säästytty purnukoilta, näin hajuyliherkkänä ne vähäisetkin ylimääräiset aiheuttaa tuskaa.
    Mutta vainollesi onnittelut parturintaitojen oppimisesta. Minäkin olen 20 vuotta leikannut 4 poikani hiukset, pikkuhiljaa aina jotain oppien. Jokainen pojista on vaatinut päästä oikeaan parturiin siinä murrosiän pahimmassa vaiheessa, mutta kertakäynti siellä on riittänyt. Kesällä 16v tuli eka parturireissulta ja oli aluksi tyytyväinen ja sanoi, että osaavat paremmin leikata kuin minä (sehän oli ihan odotettavissa oleva repliikki). Mutta seuraavana päivänä poika sanoikin, että äiti sun pitää nyt korjata tätä leikkaamista, kun ei ne osannut siellä tuosta ja tuosta kohtaa leikata oikein. Ajattelin siinä kohtaa pisteitteni parturina nousevan taas entisiin lukemiin. Ja ollaan siis palattu taas äidin parturiin.
    Ja enkä siis suostunut korjaamaan kampausta, kun pidin vain varovaisen palopuheen siitä, että parturissa pitää osata kertoa, miten haluaa hiuksiaan leikattavan ja nyt, kun sinne oot mennyt ja minä äitinä sen maksanut, niin nyt ootellaan hiusten kasvua ja leikkaamistarvetta.

  2. Riikis

    Ja meillä Laihialla oli Kössin Halli -ja on muuten vieläkin 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *