Blogit
Teini talossa

Kasvatusopas

Maailma on pullollaan kasvatusoppaita, mutta ne kaikki ovat ihan paskoja, joten kokosin tähän nyt kymmenen polttavinta nuorten kasvatukseen liittyvää kysymystä ja vastaan niihin niin kuin asiat ovat. Oppaastani ilmestyy myös laajempi versio jonka voi tilata kauheella ylihinnalla minulta.

Kymmenen kysymystä kasvatuksesta

1. Mitä tehdä kun teini ei tule sovittuun aikaan kotiin?

– Vaihda lukot?

2. Jos nuori jää kiinni tupakoinnista?

– Kannattaa käydä sellainen keskustelu, jossa kertoo nuorelle, että tupakointi on vaarallista ja aiheuttaa keuhkosyöpää eikä ole yhtään kuulia. Onnea keskustelulle!

3. Mitä jos nuori haisee kaljalle kun tulee kotiin lauantaiyöllä?

– Käy välittömästi laskemassa omasi jääkaapista, että ovat tallella. Odota, että humala häviää ennen kuin käyt asiasta vakavan keskustelun. Siis oma humalasi.  

4. Pitäisikö antaa viikkorahaa?

– Pitäisi, minulle ainakin. Nimittäin jos esim. neljälle lapselle antaa vaikka 20 e/viikko se tekee 320 e/kuussa eikä sellaiseen ole varaa, ellei itse saa myös viikkorahaa, esim. 320 e/kk

5. Millaisia rajoja nuorelle pitäisi asettaa

– Sähköaita on osoittautunut melko toimivaksi. Olennaisinta on kuitenkin jaksaa motkottaa kaikenlaisista asioista, sillä se kertoo nuorelle, että vanhemmat välittävät ja ovat ihan saakelin tyhmiä.

6. Mitä tehdä kun nuori kiroilee jatkuvasti

– No vittu koeta kestää.

7. Mitä tehdä kun koulu ei kinos?

Kannattaa käydä sellainen keskustelu, että koulutus on tärkeää ja että vaikka esimerkiksi uskonnon kokeet juuri nyt vaikuttavat ajanhukalta, niin kyllä sitten aikuisena kiittää, kun Haluatko miljonääriksi –kilpailussa tietää, että Mooses eli 120-vuotiaaksi. Myös työnantajat arvostavat tällaisen tiedon hyvin korkealle (toi voi olla vaikeaa sanoa pokkana, joten kannattaa harjoitella pari kertaa peilin edessä).

8. Kuinka pitäisi suhtautua tyttö/poikaystävän yökyläilyyn

– Yökyräillen. Toinen vaihtoehto on kieltää moinen ehdottomasti, mikä auttaa, koska seksiä ei voi harrastaa missään muualla kuin nuoren omassa huoneessa. Se ei vaan niinku onnistu.

9. Tuleeko nuorestani vielä tasapainoinen aikuinen?

– Jos se tulee äitiinsä niin ei ja jos isäänsä niin ei tod.

10. Loppuuko tämä ikinä?

– Ei. (Itse asiassa kyl se murrosikä joskus loppuu, viimeistään kun lapsi täyttää 25, tämä toivon kipinänä mainittakoon.)

Kommentit (2)

  1. Torey

    En kestä! :’D

  2. Nimetön

    Tämän opuksen minäkin haluan lukea. Realismi rules!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *