Blogit
Teini talossa

Kaapista ulos

Vuoden masentavin hetki lähestyy. Kesärenkaiden vaihto nimittäin. Tiedän, tiedän: voihan auton viedä rengasliikkeeseen ja he vaihtavat. Mutta kun mieheyteen liittyy, että renkaat on vaihdettava itse. Se on ihan sama kuin että on siivottava itse ja viritettävä hiirennakki itse ja vaihdettava sulake ja leikattava nurmikko ja hakattava polttopuut ja sävellettävä itse kuuntelemansa musiikki ja maalattava omat taulut ja…

Eiku hetkinen. Eihän noita kaikkia tarvitsekaan tehdä itse, eikä se testosteronin määrä silti välttämättä vähene.

Onkohan minua huijattu kaikki nämä vuodet? Onko sittenkin ihan ok vaihdattaa autonrenkaat? Siis niin, ettei kukaan naura tai aseta kyseenalaiseksi kromosomien kirjaimia nakkikioskijonossa?

Niinhän se onkin. Kaikki nämä vuodet olen kärsinyt turhaan. Vihdoin olen vapaa!!!!! Olen tullut kaapista! Voin huutaa kaikelle maailmalle: en vaihtanut renkaita itse, mutta minulla on silti ihmisarvo, joka on luovuttamaton ja riippumaton tunkinkäyttöhalukkuudesta. Mikä tunne! Virallistan täten parisuhteeni renkaanvaihtoliikkeen kanssa.

Ette voi ymmärtää, millainen helpotus tämä on, kun sain asian nyt pois sisuksistani.

Onkohan naisilla samanlaisia pakkoliikkeitä? Mahdottomuutta ulkoistaa vaikka ikkunanpesua (tai mitä lie), koska se nyt vaan kuuluu tehdä itse? Ainakaan en ole koskaan kuullut naisesta, jolla olisi samanlainen autonrengassyndrooma kuin itselläni.
 

Kommentit (2)

  1. Marikki

    Kylläpä taitaa naisilla olla ihan samanlaisia pakkotoimintoja. Mulla ainakin juuri ikkunanpesu on sellainen, kodin kevätsiivous toinen. Kyllä apua niihin pyydetään vasta ihan viime hädässä. Jostain syystä ne pitää tehdä itse, että tulee tehtyä ”oikein”.

  2. Roope Lipasti

    Arvasin, etten ole yksin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *