Blogit
Teini talossa

Juhannustaikoja

Ihan kohta on juhannus, joka on hyvin taianomaista aikaa. Se näkyy esimerkiksi siinä, että aurinko ei laske ollenkaan ja silti on ihan perkeleen kylmä.

Joka tapauksessa juhannuksen kunniaksi kaikki suomalaiset lähtevät kesämökeilleen, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia niin vanhemmille kuin etenkin perheen nuorisolle. Nuoriso ei haluaisi lähteä mökille, koska siellä ei ole mitään tekemistä minkä lisäksi siellä on vain tyhmiä ihmisiä ja elämä menee ohi. Vanhempien tukka harmaantuu pelkästä ajatuksesta, että nuoriso ja sen kaverit olisivat omassa kodissa pitämässä bileitä.

Tästä syystä nuoriso pitää houkutella mukaan. Helpoiten se tapahtuu kertomalle jälkikasvulle juhannusyön taioista, joiden tekeminen on ollut Suomen nuorison harrastus ja velvollisuus ikimuistoisista ajoista.

Erikseen tulee painottaa, että näitä taikoja voi tehdä vain mökillä. Mikäli nuoriso ei näistä innostu lähtemään mukaan niin sitten ei mistään!

*

1. Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin unessa näkee biologian opettajansa iloisen ilmeen, kun kasvio on niin hyvällä alulla!

2. Kun juhannusyönä katsoo alasti kaivoon, näkee tulevan puolisonsa siellä ja on syytä ryhtyä välittömästi pelastustoimenpiteisiin.

3. Juhannusyönä voi nähdä saniaisen kukkivan ja sekin kannattaa saada siihen kasvioon, sillä sen saman biologian open ilme on näkemisen arvoinen kun sinulla on kukkivasta saniaisesta kuva. Lisäksi ao. kasvista saa myös taikavoimia, joskaan perimätieto ei kerro minkälaisia, mutta hiukan se saniainen muistuttaa ulkoisesti sitä hamppuviljelmääsi joten ehkä siitä voi jotain päätellä.

4. Jos juhannusyönä liikut metsässä voit paitsi eksyä myös nähdä virvatulen. Mikäli niin käy, soita välittömästi palokunta, 112.

5. Juhannusyönä kannattaa mennä niitylle, sillä siellä on luultavasti alastomia neitoja kieriskelemässä. Onhan se näky, joka kandee tsekkaa. Tosin siellä teidän mökillä niitä neitoja ei ole muita kuin tätisi.  

6. Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan. Huom! Ei ehkä kuitenkaan kannata ottaa mieheksi sellaista jonka on löytänyt ojasta.

7.  Tulevan puolisonsa näkee, kun menee juhannusyönä kosken keskelle vesikivelle istumaan ihan alasti, ainoastaan olkiside vyönä. Tästä kosken keskelle menemis -projektista ei ehkä kannata kertoa äidille etukäteen.

8. Jos juhannusyönä lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen rihma vyötäisillä, niin tulevan puolison haamu tulee tervehtimään. Lisäksi kannattaa pyytää vanhemmilta vähän rahaa kun on siivonnut oma-aloitteisesti ja vieläpä yöaikaan.

9. Juhannusaattona kuuluu juosta virsikirja kädessä seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympäri. Tämä parantaa samaan aikaan sekä uskonnon, matematiikan että liikunnan numeroa. Lisäksi kun kivelle sitten myöhemmin juhannusyönä palaa, näkee tulevan puolisonsa, mutta hiukan kriittisesti kannattaa suhtautua myös kiveltä löydettyihin puolisoihin.

10. Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin. Eli sen lisäksi että savu tunkee silmiin ja on ihan perseestä, joudut vielä naimisiinkin. Ehkä kannattaa joo vaan jäädä sinne stadiin…  

*

Ei muuta kuin ratkitaianomaista juhannusta sitten vaan itse kullekin vanhemmalle ja teiniydelle.

Kommentit (5)

 1. Teinin Äippä itsekin.

  Huippu kirjoitus taas Roope!
  Harmi vaan takakireät hernenenu kukkahattutädit aina löytää paikalle ja pilaa ilon muiltakin – meiltä jotka osaamme nauttia huumorista ja ironiasta.
  Ei koko ajan tartte olla naama nurinpäin ja niin helvetisti kasvattaa. Rennosti ja rakastaen. Ja huumorilla nimenomaan.

 2. Roope

  Kiitos! Ja hyvää juhannusta!

 3. Sini

  Aivan loistava kirjoitus:)

 4. sally

  Kiitos taas Roope hauskasta kirjoituksestasi. Pelastit päivän, aurinkoisen ja kylmän;) ja sait nauramaan. Tsemppiä juhannukseen ja lastenkasvatukseen.

 5. Käsipaketissa

  Vielä yksi: Jos Juhannusyönä menet veneellä järvelle ja nouset seisomaan, avaat sepaluksen ja katsot rannalle, näet tulevan leskesi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *