Teini talossa
Teini talossa

Juhannustaikoja nuorisolle ja muille

Juhannus on taikuuden aikaa. Kyllä siinä nimittäin ilkeät noitavoimat ovat kysymyksessä kun nimenomaan keskikesän juhlassa sataa aina vettä paitsi jos tulee rakeita. Mutta onneksi on toisenlaistakin, parempaa, taikuutta. Suomen kansanperinteestä löytyy esimerkiksi monenmoisia juhannusjippoja, joiden avulla voi nähdä tulevaisuuteen.

Ajatellaan nyt vaikka tilannetta, että nuoriso ei suostu tulemaan mökille, vaan se pitää jättää kotiin. Tällöin kannattaa ottaa käyttöön modernit juhannustaiat, joiden avulla pystyy seuraamaan tilanteen eskaloitumista.

Kas näin:

 1. Aseta juhannukseksi tyhjä oluttölkki sohvan alle. Jos se on palatessanne siivottu, talossa on pidetty bileet.
 2. Jos asennat seitsemän valvontakameraa kotiin ja katsot niitä juhannusyönä, voit nähdä, millä tavalla talosi tuhoutuu juhannusbileissä.
 3. Jos niistä valvontakameroista näkyy juhannusyönä virvatuli, niin kannattaa soittaa heti palokunnalle.
 4. Mikäli niistä valvontakameroista näkyy lapsesi tuleva puoliso, niin muista etteivät ne omatkaan valintasi siihen aikaan hääppöisiä olleet.
 5. Jos kamerafiidin perusteella joku näyttäisi juhannusyönä kukkivan, niin se ei ole saniainen vaan jättiputki tai lupiini.

*

Jos kuitenkin käy niin mukavasti, että sinne mökille on saatu mukaan ihan koko porukka, niin valvontakameraa ei tarvita, vaan taiat voi tehdä siellä paikan päällä. Vaikka näin:

 1. Jos laittaa juhannuspäivän iltana jääkaappiin yhdeksän erilaista pihviä, aamulla nuoriso on syönyt ne.
 2. Jos menee alasti kieriskelemään naapurin ruispeltoon, niin se on vähän niin kuin veistä kääntäisi haavassa, kun puolet sadosta meni jo kuivuuteen ja nyt sitten loputkin jäävät ison ahterisi alle. Että pliide, älä.
 3. Juhannuskokon savu kääntyy siihen suuntaan…

… missä sinä istut, mutta naimaonnen kanssa sillä ei valitettavasti ole mitään tekemistä.

 1. Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen rihma vyötäisillä, niin ei se kyllä ole sitten perheen teini, koska se ei tiedä mistä harja käynnistetään.
 2. Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin viimeistään kolmannessa ojassa tulee joku naapuri tai Seiskan kuvaaja vastaan. Pare olla sitten joku selitys käytökselleen.
 3. Kun juhannusyönä pissii vahingossa puunjuuren sijaan puolisonsa kenkiin, voi nähdä tulevan Visa-laskunsa kasvavan parilla sadalla eurolla.

*

Kaikesta huolimatta: ihanaa juhannusta itse kullekin! Meitsi lähtee mökille, mukaan pakataan talvivarusteet sekä monitori josta seurata tilannetta kotona.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *