Blogit
Teini talossa

Juhannus

Raportti Jussista (siis juhannuksesta):
Serkuksilla oli hauskaa, kun ovat sopivan ikäisiä ja kaikki pitävät sählystä. Matsit olivat loppumattomia ja tiukkoja. Aikuisillakin oli kivaa aina kello kymmeneen saakka, jonka jälkeen kaikki olisivat halunneet mennä nukkumaan, mutta kun ei voinut, kun oli se sählyturnaus käynnissä ja lapsilla uho, että tänään valvotaan ainakin ensi vuoteen saakka.

Kompromissi: puoliltaöin sai mennä nukkumaan.

Vielä parikymmentä vuotta sitten siellä kokolla riekuttiin aamuneljään tai viiteen. Nykyään siihen aikaan aletaan harkita heräämistä, siinä se opiskelijan ja poroporvarin ero.

Tai tylsimyksen: voi sen niinkin ajatella, eikä ehkä olisi ihan väärässä. Luulen, että jos olisin silloin aikanaan nähnyt tulevaisuuteni, olisin kovasti ihmetellyt, missä vaiheessa keski-ikäistymistä ihmiseltä poistetaan aivot ja asenne.

Tyttärellä sen sijaan kävi tuuri, kun enollaan oli ylimääräinen iPhone, jolla ei tehnyt mitään ja joka oli hylätty maatumaan lipaston laatikkoon. Ehdioin, että tytär käyttäisi kesärahojaan ja koettaisi hieroa kauppaa moisesta ihanuudesta. Kaupat syntyivätkin. Ja hinta? Tytär hoiti, vahti ja viihdytti heidän taaperoaan mökilläoloajan ja sai palkaksi kommunikointilaitteen. 

Ja sitten vielä väitetään, ettei lastenhoidosta mukamas maksettaisi hyvin!
 

Kommentit (3)

 1. Muori

  Usko tai älä, mutta kyllä keski-ikäinenkin vielä juhannuksen aikaan jaksaa heilua ja unelmoida… Nimittäin järvelle pääsystä. Paatuneena vetouistelijana jussi meni vartoessa tyynempää keliä, jota ei sitten koskaan tullut. Mutta siinä odotellessa tuli töllötettyä telkusta tekniikaltaan ala-arvoisen surkeaa juhannusjuna-lähetystä. Pitihän se arvata kun oli VR asialla. Jos joku olisi moiseen tylsyysmaratoniin pakottanut, olisin taatusti purrut pakottajaa nenästä, mutta nyt tuijotin ruutua omasta vapaasta tahdostani. Käsittämätöntä juhannusyön taikaa! Juu, ja saunottua tuli myös. Niin aattona kuin molempina pyhinäkin lämpesi vanha kunnon savusauna, jossa vastoilla lätkittiin itseämme ja toisiamme.

 2. Roope Lipasti

  Minua hieman kiehtoi se kyseinen ohjelma, koska se tuntui niin naurettavan älyttömältä, mutta en sitten kuitenkaan katsonut. Jotenkin tuntui siltä, että kun tylsintä mitä ihminen voi tehdä on ajaa junalla läpi Suomen, niin vielä tylsempää on katsoa telkusta, kun muut tekevät sitä.

  Minä en kalastuksesta pittaa, mutta merivesi oli kumminkin jo ihan uitavaa, varmaan jotain 18 asteista ainakin, ei nyt lämmintä muttei hyytävääkään.

 3. Muori

  Sinä oletkin vielä niin nuori ja huima ettet ole vielä ehtinyt joka paikkaan… Itsekin hurahdin kalastukseen vasta kypsällä iällä, mutta kerran vetouistelua kokeiluani koukutuin kunnolla. Siinä sielu lepää ja suuret siniset ajatukset seilaavat omia aikojaan. Saalis on sivuseikka. Hienointa on ehdottomasti yökalastus. Hetki, jolloin aurinko painuu horisonttiin ja usva hiipii pitkin rantoja. Ja pian taas aurinko nousee ja usva haihtuu mailleen. Siinä on niin jotain… Suomen kesää kauneimmillaan. Toisaalta kalastuksessa kiehtoo sekin, kun se yhä vielä koetaan kovin miehiseksi puuhaksi. Huumoriini kolahtaa hetket, kun rytykamppeissani, lippa silmillä vedän viehettä ja äijänköriläs naapuriveneestä huikkaa vettä pitkin kysymyksen: ”Ottaako?” Ja kun vastaan, sieltä saattaa kuulua: ”Ai jeeveli – mutta sehän onkin tyttö!!” Ajattelen silloin murtaneeni omalta osaltani himpun verran ennakkoluuloja ja kasvattaneeni sukupuolten välistä tasa-arvoa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *