Blogit
Teini talossa

Joulukuusi

Nyt se sitten on tehty, nimittäin maailmanennätys. Jotkut tekevät maailmanennätyksiä juoksussa, toiset jääkiekossa, yhdet viisaudessa, toiset typeryydessä, mutta meidän perhepä teki maailmanennätyksen kuusen rumuudessa.

 

Meillä on niin ruma kuusi, että Liedon julkisivulautakunta lähetti uhkasakon jo ennen kuin sitä oli edes saatu sisään.

SIinä kävi näin: Olemme perinteisesti aina hakeneet pihalta kuusen ja sen hakeminen on samalla ollut ainoa metsänhoidollinen toimenpide, jonka olemme tehneet. Toisin sanoen olemme nypänneet aina sen kuusen, joka on sattunut kasvamaan jotenkin väärässä paikassa. Tänä vuonna sitten oli vuorossa hirvitys, jonka rinnalla Taru sormusten herrasta -kirjan Sauronkin on kuin kukkanen kedolla.

Kuusessa ei ole toisella puolella oksia lainkaan (onneksi keksimme kääntää sen puolen seinään päin, eikös olla fiksuja!) ja silla puolella missä oksia on, ne ovat, hmm… epämuodostuneita.

Mainittakoon, että kuusen latva osoittaa kohti lattiaa. Alla kuva kuusesta. Lapset rähähtivät epäuskoiseen nauruun nähdessään sen. Mutta vähänpä he tiesivät: kyllä siitä ihan jees tuli, kun se sai valot ja muut krumeluurit ylleen.

Siinä mielessä siis muistuttaa meitä keski-ikäisiä.

Tähän ei taida saada kuin yhden kuvan kerrallaan, joten julkaisen nyt vain sen ennen koristelua -version varoittaakseni lapsia siitä mitä seuraa, ellei ole kiltti…

 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Kuusi näyttää tosiaankin lievästi alakuloiselta, mutta uskon sen piristyneen orastavasta apaattisuudestaan saatuaan koristeita niskaansa. Ja sitä paitsi eihän kuusikaunottarella ole mitään hävettävää: kuusi on aito ja oikea, mitä persoonallisimman oloinen joulukuusi eikä mikään hirvittävä muovinen häkkyrä väkkyrä.

  2. Roope Lipasti

    Olet oikeassa, siitä tuli lopulta ihan kaunis. Laitan seuraavan päivityksen kuvan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *