Blogit
Teini talossa

Jonossa

Käytiin jonottelemassa tyttären kanssa eri puolilla TYKSiä.

Analyysi: kuutoskerroksen silmäpolilla jonottamisessa sai paremmin unta kuin kymppikerroksen silmäpolilla.

Kävi mielessä, että tuleekohan semmoiset ihmiset hulluiksi, joilla on kaikenlaista kremppaa enemmänkin ja ne joutuu hyppimään sairaalassa alvariinsa? Meinaan kun eihän ne sitten elämässään muuta ehdi tehdäkään. Vaikka onhan siinä se hyvä puoli, että voi käydä lounaalla silloin kun se oma varattu aika on, koska siitä voi olla sataprosenttisen varma, että oma vuoro ei ole lähimainkaan silloin.

Ehdotus: sote-alueiden sijaan kannattaisikin järjestää terveydenhuolto jonotusalueisiin, jotka takaisivat kansalaisille yhdenvertaiset, asiakaslähtöiset ja laadukkaat jonotusmahdollisuudet.

Tavoitteena olisi järjestää jonot niin, että perusjonotuksen voisi arkena tehdä omassa lähijonotuskeskuksessa, kun taas viikonloppuisin kaikki menisivät jonottamaan lähimmän suuren kaupungin suuren jonoon, jonne olisi myös keskitetty erikoisjonottaminen.
Erikoisjonottamisen tuotteistamisvastuussa olisivat kuntien jonotusviranomaiset, jotka osoittaisivat kuntalaiselle oikean erikoisjonon.

Kansanedustajaehdokkaat! Idea on vapaasti käytettävissä!
 

Kommentit (5)

 1. Nimetön

  Kyllä. Enemmän kreppaavat tulevat hulluksi. Mitäs kysyit 😉

 2. Marikki

  Kyllä, tuon jonottamisen takia mennään yksityiselle aina, jos vain taskun pohjalla on yhtään kolikkoa. Ja jos ei ole, niin sitten Visa vinkuu.

 3. Äijä maalta

  Soitapa sairaalaan, niin mitä sieltä vastataan ensimmäiseksi: olette jonossa! Jonotusidea on siis jo käytössä.
  Yksityiset lääkäriasemat ovat huomanneet markkinaraon ja niissä voi nykyään maksaa osamaksullakin, jos juuri sillä hetkellä ole tilillä katetta hoitokuluihinsa.

 4. Jaana

  Ainahan sitä jonottaa, jos se jonon pää johtaa johonkin, eikä käy kuten eräälle omaiselleni taannoin, joka joutui kuolleiden sielujen jonon jatkoksi. Terveyskeskuspuoskari kirjoitti lähetteen jatkotutkimuksiin, ja mummo odotti ja odotti. Päivät kuluivat, viikot vaihtuivat kuukausiksi ja odottajan aika pitkäksi, kunnes kamelilta katkesi selkä ja mummo lähti peräämään jonon päätä ja arvuuttelemaan koskakohan se oma vuoro tulee. – Ta-dam! Vuoroa ei ollut tulossa koskaan, koskapa mummo oli pistetty jonottamaan sellaiseen sairaalaan jossa ko.tutkimuksia ei tehdä, ei ole koskaan tehtykään – eikä siellä ole edes moiseen kykeneväistä henkilökuntaa! Tätä ei tietenkään tullut mieleen ko.terveydenhoidonyksiköiden ilmoittaa toisilleen tai haamujonossa haamulääkärin vastaanotolle jonottavalle potilaalle! Eläköön Sote – hiphurraa!!! Ja onnittelut pian työnsä lopettavalle eduskunnalle ja hallitukselle. Kukaan ei varmasti olisi etukäteen voinut aavistaa miten sekaisin tämän maan asiat saadaan näiden sote-sähläreiden toimesta näinkin lyhyessä ajassa. Eikä valoa tunnelin päässä näy.

 5. Roope

  Huhhuh, ei muuta voi sanoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *