Blogit
Teini talossa

Jäätiköllä

Ilmaston lämpeneminen on jälleen saatu pysähtymään syksyn ja talven ajaksi, mistä syystä olen jo parina aamuna laittanut takan päälle. Se on samaan aikaan hauska ja ikävä tehtävä. Tulen rätinä on mukava kuunnella, mutta on siitä oma vaivansa.
Yläkoulun opetussuunnitelmaan sääolot sen sijaan eivät vaikuta. Tänä aamuna mittari näytti kahdeksaa astetta ja esikoisen luokka menee heti aamuste paikalliseen maauimalaan uimaan.
Eipä käy kateeksi, semminkin kun kyllä siellä varmaan pärjäisi jos ihan oikeasti lähtisi rivakasti uimaan vaikka kilsan ja pakenisi sitten takaisin saunaan. Mutta jos jotain koulusta muistan, niin siinä käy niin, että ensin värjötellään puoli tuntia altaanreunalla, kun opettaja yrittää selittää, mitä pitää tehdä ja sen jälkeen kukin vuorollaan räpiköi 25 metriä ellei sitä ennen ole jo muuttunut jääkalikaksi.
Hyi! (sanoi hän ja kääriytyi tiukemmin torkkupeitteeseen.)
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Hyi! on oikein osuva sana kuvaamaan tätä hyistä ja kovaa vauhria lähestyvästä Siperian talvesta muistuttavaa sääilmiötä. Tuntuu taas kerran ettei pää pysy millään matkassa, kun edellisenä päivänä käytiin meiltäkin vielä rannalla uimassa ja jo seuraavana päivänä kalalle lähtiessä piti kaivaa esille turkishaalari ja kintaat. Eikä nykyisin uskalla edes kertoa lämpimikseen turkulaisvitsejäkään… Voi, voi! Klapeja kuluu entistä enemmän.

  2. Roope Lipasti

    …eivät sitten olleetkaan rikoksia. Ex-tamperelainen kaverini pahastui kovasti asiasta, sillä hän olisi halunnut selvyyden vuoksi korkeimman oikeuden päätöksen siitä, mikä turkulaisissa on niin naurettavaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *