Teini talossa
Teini talossa

Ihmissyöjähirviöjääkaappi

Tässä vaiheessa kesää pahaa-aavistamaton ihminen havahtuu sellaiseen ilmiöön, että plussapisteitä tulee ovista ja ikkunoista. Tuhansittain, miljoonittain! Niitä on niin paljon, että summalla voisi ostaa uhrilampaan ja uhrata sen jumalille, jotta niitä bonusplussia EI tulisi niin paljon.

Nimittäin niitähän tulee siksi, koska on pelkästään kesä-heinäkuussa sijoittanut Keskoon ja S-ryhmään Eritrean vuosibudjetin verran rahaa.

Ja silti jääkaappi on koko ajan tyhjä! Ei auta vaikka kuinka kantaisi tavaraa sisään, kuuluu vain ”HOTKIS” ja kaikki on mennyt.

Olen ryhtynyt epäilemään, että jääkaappi itse syö sen kaiken. Sen ovi on oikeastaan suuri suu ja kun sen sulkee, ruoka alkaa hävitä. Jäljelle jää vain tyhjiä mehu- ja maitotölkkejä sekä voirasioita. Usein jääkaapin edustalla on todistusaineistona erilaisia pudonneita ruuanjämiä. (Mikä siinä muuten lapset on, että tyhjätkin tölkit täytyy laittaa takaisin jääkaappiin? Onko siitä niin paljon pienempi vaiva kuin jos ne runttaisi ja laittaisi roskiin?)

*

Joka tapauksessa jos aamulla käy kaupassa ja ostaa vihanneksia, leipää ja munia sekä muutaman valmisaterian ja parikymmentä kiloa kanaa ja jauhelihaa sekä jogurttivälipaloja ja pakasteita ja saavillisen kolaa – siis normaalit Viisikko-tyyppiset eväät – niin puoleen päivään mennessä ne ovat menneet.

No, tuo oli liioittelua, sillä lapset heräävät vasta puoliltapäivin, mutta yhteen mennessä. Lapset ilmeisesti luulevat että leipä kasvaa pelloilla, muuten en voi käsittää tuollaista huikentelevaisuutta.

*

Meillä on kuusi aikuisen kokoista ihmistä, joten ruuan menekki toden totta on kääntynyt naurettavaksi. Jauhelihaa täytyy yhdelle aterialle tehdä kaksi pakkausta. Yhden kana nuori syö yksinään. Niin isoa kalaa ei olekaan, että se riittäisi koko porukalle.

Ja ikään kuin kääntääkseen veistä haavassa nuorimmainen on niin kovassa kasvuvaiheessa että voi syödä hampurilaisia aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi sekä illalliseksi – ja sen kun laihtuu vain. Tai siis kaikki se majoneesi menee pituuskasvuun.

Itsellä se jostain syystä, sääli kyllä, ei mene ihan niin.

*

Mutta asiaan: Näinä synkkyyden hetkinä sitä alkaa arvostaa kouluruokailua.

Kuinka ihanaa onkaan kun kerran päivässä yhteiskunta tarjoaa lapsille lämpimän aterian! Ja vaikka lapset alati jaksavat valittaa koulumössöistä, niin joka tapauksessa he syövät annoksensa, mikä tarkoittaa vuodessa noin ziljoonan euron säästöä, ruuan tekemisen vaivasta puhumattakaan.

Ja tässä tulee nyt poliittinen avaukseni, olen käytettävissä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kröhöm:

Ehdotan, että kouluruokalat velvoitetaan järjestämään 1.6.-15.8. välisenä aikana jonkinlainen Wolt-tyyppinen ruokapalvelu, joka tuo kotiovelle joka päivä klo 12 tillilihaa tai kanaviillokkia tai makaronilaatikkoa jokaiseen koululaisperheeseen.

Tällä keinoin loma-aika olisi melkoisesti mukavampaa ja kasvava nuorisomme saisi ravinnerikkaamman lähdön syksyyn. Uskon, että näin vältyttäisiin myös monilta stressihetkiltä, millä taas olisi kansantaloutta elvyttävä vaikutus.

Lupaan, että rahoitus järjestyy, jos äänestätte minua.

Kiitos.

Kommentit (2)

  1. Nuudelit ja lihapullat

    Koulun köksän tunnit voitais kesällä. Yks porukka kokkaa ja toinen tiskaa, loput syö. Helpottaisi kodin kesäarkea. Toki tämä tietää, että köksän opella ei olis lomaa kesällä.

  2. Iina

    Juuri näin meilläkin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *