Blogit
Teini talossa

Hyviä uutisia

Kaksivuotias pikkulapsi löytyi terveenä oltuaan kadoksissa miltei vuorokauden.

Sellaisen uutisen kun lukee, tulee melkein tippa silmään. Sen lähemmäs kuolleista heräämistä ei nimittäin oikein pääse.

Sitä voi niin helpolla kuvitella sen tuskan ja hädän määrän, jossa vanhemmat ovat sen vuorokauden eläneet. Toisaalta mieli kuiskii, että lapsi on hukkunut. Että vedestä kannattaisi hakea. Toisaalta pieni ääni  jossain taustalla hokee, että jos kumminkin… Että jos kaikki onkin pahaa unta vain.

Ja sitten käy niin epätodennäköisesti, että juuri niin on. Pahaa unta vain. Kaikki on hyvin, tässä lapsenne takaisin, olkaa hyvä!

Sitä on varmaan vaikea ymmärtää… siis että saa uuden mahdollisuuden. Että elämä ei mennytkään viemäristä alas, vaan kaikki jatkuu ihan niin kuin ennenkin (paitsi, että lapsi laitetaan liekaan, ettei katoa toista kertaa).

Toimittajan on myönnettävä: joskus pysähdyttävimpiä ovat hyvät uutiset.
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Onneksi tarinalla oli tällä kertaa onnellinen loppu! Voi vain laimeasti kuvitella millainen myrsky vanhempien mielissä käy tuossa tilanteessa, kun ne killin aatokset ehtivät vilistää vaikka ei kadottaisi parivuotiastaan näköpiiristään kuin kymmeneksi minuutiksi… Lieka ei muuten ole ollenkaan hullumpi – sopivassa määrin käytettynä. Tunnustan itsekin aikoinaan käyttäneeni elohopeamaisen vilkasliikkeisen parivuotiaan lapsukaiseni kanssa kaupungilla liikkuessamme valjaita. Ne herättivät hilpeyttä vastaantulijoissa, mutta minusta parempi niin verrattuna siihen että pikku-kaveri olisi ehtinyt pyörähtää jollain täyteen tupatulla parkkipaikalla peruuttavan auton alle tai kadota muuten vaan ihmisvilinään. Ja valjaat oli muuten hankittu ihan lastentarvikepuodista – ei eläinkaupasta…

  2. roope lipasti

    …teippi. Eikös nykyään käytetä teippiä että lapset saadaan pysymään aloillaan? Olen muuten itsekin nähnyt niitä talutusnuoria, varsinkin kaupungissa vaikuttavat hyvin käteviltä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *