Blogit
Teini talossa

Huijari

Olen pitkin syksyä käynyt puhumassa alakoululaisten vanhemmille lukemisesta. Eilen oli viimeinen keikka. Ongelma oli, että kirjaston kirjavinkkari vinkkas kirjoja aina mun jutun jälkeen. Hän joutui siis kuuntelemaan pölinäni kahdeksan kertaa. 8 x!!!!

Se oli ihan sairaan noloo. Sitä on keksinyt esitykseensä kaikenlaisia vitsejä ja hauskuutuksia ja sit joku kuuntelee ne kahdeksan kertaa. Ei oo meinaan kauheen hauskoja enää tokalla kerralla, jos oli ekallakaan.

Mulla oli sellainen olo kuin olisin huijari, joka on myymässä hämeenlinnalaisille maailman korkeinta autokaupan mainostolppaa. Siis niinku että yleisö on just ostamassa, mut sit tää rehdinoloinen nigerialainen (meitsi) käsittää, että siellä yleisön joukossa on yksi, joka tietää, et sä oot huijari ja tietää senkin, mitä aiot seuraavaksi sanoa.

Se oli kamalaa. Eikä vaan mulle: Naisparka! Pari ekaa kertaa vielä meni, mutta sitten hänen silmissään alkoi olla lasittunut katse, elämänilo katosi, hän alkoi riutua ja etsiä epätoivoisesti ulko-ovea. Eilen hän ei enää hengittänyt viimeiseen puoleen tuntiin.

Nyt odottelen täällä poliisia ja murhasyytettä. Törkeän teosta tekee se, että se kesti kahdeksan tuntia.
 

Kommentit (4)

 1. Jaana

  …mutta toisaalta voisi asiaa tarkastella siltäkin kantilta (positiivinen kantti) että vähän hitaammillakin hoksottimilla varustetulle kuulijalle oli nyt sitten tarjolla tilaisuus ymmärtää ne oudoimmatkin vitsisi ja nauraa niille jo samana päivänä huomisen sijaan…

 2. Reetta Saine

  Pyh!

  Jokainen kirjavinkkari elää tuota omassa elämässään :). Kun samat opettajat kuuntelevat vuodesta toiseen osittain samoista kirjoista koostuvia vinkkauksia, lasittuneet silmät ja muu rekvisiitta ovat tuttua.

  Sitä paitsi nyt vinkkari voi tuurata sua ja olla Roopena roopen paikalla, jos tarvis on. Osaa puhua samat jutut ja hyvät vitsit.

  Ja kyllä, juuri tänä aamuna vinkkasin TAAS kahdelle kakkosluokalle Robinsonia, ja hyvin meni lainaan. Kiitos.

 3. LIOIXA

  Jep, eiköhän täkäläiset opettajat ainakin ala olla aikamoisia tiedonhaunerikoisosaajia. Joku diplomi pitäisi kirjoittaa, kun ovat urhoollisesti kuunnelleet lukuisat tiedonhaunopetukset ja kirjavinkit. Oikeasti hienoa työtä. Kyllä nuoret lukevat kirjoja, kunhan riittävän moni aikuinen käy rohkeasti kertomassa, että tämä on oikeasti hyvä ja hauska juttu.

 4. Kirjavinkkari

  Huhut Kirjavinkkarin kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.
  Oletettu uhri on yhä hengissä (ja osapuilleen järjissäänkin, mikäli vahingoksi ei lasketa vakavaa päähänpinttymää Sinuhen ääneen lukemisesta omalle jälkikasvulle). Vinkkaus jatkuu entisellä tarmolla, nyt tosin alueen lasten parissa. Kahdeksan kertaa puheesi kuullut kirjavinkkari oppi myös parhaat palat ulkoa ja siteeraa tekstiäsi ja riistoviljelee vitsejäsi häikäilemättä aina tilaisuuden tullen. Kyseinen kirjavinkkari on myös vakaasti sitä mieltä, ettei kirjailijan kannata toteuttaa uhkaustaan lastenkirjailun lopettamisesta, vaan sen sijaan kirjailija voisi kenties kehitellä jotain vauhdikasta, hauskaa ja sarkastista juuri niille heikosti lukeville vitos-kutosen neropatti-pojille. Vaikka ihan vaan huvin vuoksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *