Blogit
Teini talossa

Hiihtolomaretkellä

Käytiin eilen päiväretkellä Vantaalla Flamingossa ja sen jälkeen siinä Jumbon kauppakeskuksessa ostoskelemassa. Tai minä en ostoskellut, vaan juoksin kuopuksen ja hänen serkkunsa perässä ja katsoin, etteivät he sytytä paikkaa palamaan.

Olin varautunut siihen, että se olisi kuin Danten Helvetti: epäinhimillisen paljon ihmisiä ahdistumassa – kaikki hiihtolomalaiset ja vielä venäläiset päälle. Huihai. Koko paikka oli lähes tyhjä. Keksin muutamia selityksiä:

1. Suomella menee niin huonosti, että kellään ei ole varaa kuin kaurapuuroon, jota Jumbossa ei myydä.
2. Suomella menee niin hyvin, että kaikki ovat matkustaneet Lappiin tai etelän maille hiihtolomaksi.
3. Suomella menee niin mielenvikaisesti, että kukaan ei käy töissä saati lomalla, vaan kaikki katsovat vain päivät pitkät olympialaisia ja antavat piut paut kulutusvetoiselle talouden elpymiselle.

Veikkaan, että kaikki kolme pitävät paikkansa. Oli miten oli, lopputuloksena oli mukavaa kun ikään kuin omisti hetken kokonaisen kauppakeskuksen. Matsia katsoimme poikien kanssa kodinkoneliikkeissä sillä aikaa kun naiset olivat kantamassa huolta kulutusvetoiselle talouden elpymisestä.

Kolmas erä oli paras, sillä pojat kävivät ostamassa sipsiä ja tripit ja istuivat Stokkan telkkarimeren eteen lattialle nauttimaan. En hennonnut kieltää mutten kehdannut mennä mukaankaan. Arvelin, että kai henkilökunta heittää heidät ulos jos murustavat liikaa. Eivät heittäneet, mistä Stockmannille pisteet.
Mutta tällä keinoin miestenkin ostoskeskuskokemuksesta siis voidaan saada siedettävä, jopa nautittava.
 

Kommentit (2)

  1. Nimetön

    Haa, ainakin muutama muu oli onnistunut hankkiutumaan lasten kanssa leffaan Flamingon puolelle samaan aikaan Suomen jääkiekkopelin kanssa. Omalla kohdalla se tosin oli silkka vahinko (lue: moka). Tosin joku äideistä näemmä seurasi peliä leffan aikana kännykästään, ja tieto voitosta saavutti minutkin heti lopputekstien aikana.

  2. Roope

    Voi tätä nykytekniikkaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *