Blogit
Teini talossa

Haravahommia

Tabloidikokoon siirtymisen sijaan lehdet saisivat muuttaa itsensä sellaisiksi, että ne puhaltuisivat itsekseen kompostiin ja muuttuisivat saman tien muhevaksi mullaksi.
Alkaa meinaan näyttää pihamaalla siltä, että kohta sille pitäisi heristää vähän haravaa. Toisaalta kun katsoo kuinka paljon koivuissa vielä on lehtiä, ei ehkä kannata. Henkilökohtaisesti olen myös sitä mieltä, että haravointi on tylsää puuhaa, enkä sellaista jaksa tehdä.

Jos haluaa masentaa itseään lisää, tässä vähän faktaa:
Tein muutama vuosi sitten juttua lehtien määrästä. Suuressa koivussa voi olla yli kaksi miljoonaa lehteä! Käsitättekö, yli 2 000 000!!!! Hehtaarilta koivuja puolestaan tulee 3-4 tonnia haravoitavaa. Ainoa lohdutus on, että harvalla meistä on pihalla hehtaaria koivuja.
Kun sitten esimerkiksi Turussa kaupunkilaiset vievät syksyisin ja keväisin puutarhajätteitään kaatopaikan kupeeseen kunnioitettavan kokoiseen kompostiin, sitä tulee vuodessa keskimäärin 10 000 henkilöautollista, tuhatkunta kuorma-autollista ja päälliskauppaan vielä kaupungin viheryksikön omat roskat.
Niin että ei muuta kuin harava käteen ja omaa osuutta suorittamaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *