Blogit
Teini talossa

Energiapoliittinen kokonaisratkaisu

Unohtakaa aurinkoenergia! Vesivoima, pyh! Tuulivoima, my ass! Oon meinaan kehittänyt lämmitystavan, joka peittoaa mennen tullen kaikki tunnetut polttoaineet, sillä se ei näköjään ikinä lopu. Aurinkokin sentään sammuu joskus 300 000 biljoonan vuoden päästä, mutta tämä energiamuoto on varmuudella olemassa vielä silloinkin.

Ja siitä saamme kiittää Suomen nuorisoa! Oi, kiitos kiitos kiitos!

Tarkoitan tyhjiä pakastepizzalaatikoita.

Minä lämmitän nykyään talon ihan polttamalla niitä päivät pitkät, kun niit kert sattuu olemaan tarjolla niin kuin Norjassa öljyä.

Aina kun menen olohuoneen takan ohi ja katson siihen paperikoriin johon poltettavaa kertyy, niin se on täynnä pizzalaatikoita. On Pirkkaa, Tohtori Ötkeriä sekä Lidlin tuotteita. Kun yhden polttaa niin uusi kasvaa tilalle.

Kyl nuorisosta siis tod hyötyä on.

Myös keksipakkauspahvi sekä ne pahvikaulukset jotka pitää kokispulloja yhdessä, ovat hyödyke, jota talostamme löytyy tonneittain. Ajattelen, että voisin oikeestaan alkaa myydä ylijäämälämpöä sähköyhtiöille. Sitä sais vaikka hintaan 1,3 e kWh + siirtomaksu 70 e/kWh. Fortum? Caruna? Anybody?

*

Vakavasti puhuen: muistan kuinka me emme ostaneet eineksiä ollenkaan. Eikä juuri pakasteitakaan. Kun lapset olivat pieniä, kaikki oli yksinkertaista: ruoka kaksi kertaa päivässä ja saattoi olla varma että kaikki olivat kotona sitä syömässä. Se oli halpaa, sosiaalisesti mukavaa, kohtuullisen terveellistä ja sellaista johon kaikki olivat tyytyväisiä (paitsi alle 4-vuotiaat koska he eivät suostu syömään kuin asioita jotka ovat löytäneet pihalta tai sohvan alta)

Sen sijaan nykyään kun lapset ovat isoja, ne tulevat ja menevät ihan holtittomasti niin että kukaan ei ole kotona ruoka-aikaan. Ja sitten pitäisi kuitenkin jotain syötävää olla. Lopputuloksena kukaan ei enää syö mitään järkevää, mutta ruokamenot ovat moninkertaistuneet, ruuan laatu on heikentynyt ja vain ani harvoin on luvassa ruokailuun liittyvää sosiaalista yhdessäoloa.

Mutta onneksi nyt sentään sitten tämä lämmitysasia on pizzalaatikoiden ansiosta hoidossa.

Kommentit (2)

  1. Marikki

    Kyllä on meidänkin ruokailut menneet liian paljon eineksiin lasten kasvamisen myötä. Nuorisolla on jatkuva nälkä eikä tavalliset ruuat maistu. Oon jo luovuttanut osittain ja annan heidän paistaa pitsansa kotiuunissa, kun en jaksa katella jääkaapissa itsetehtyjen ruokien pilaantumista. Tortillat on ainut hyvä, uusi nuorison mieleen oleva ruoka, jota mielelläni laitan, koska siihen saa upotettua kasviksia ja salaattia ihan kuin vahingossa.

  2. Nimetön

    Meillä kasvaa pizza- ja nuggettilaatikoita. Selkeästi uusiutuvia luonnonvaroja!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *