Blogit
Teini talossa

Elokuvajuhlilla

Olen ollut lauantaista lähtien Berliinin elokuvajuhlilla, jonne parin viikon päästä ilmestyvä kirjani ”Rajanaapuri” pääsi esiteltäväksi sellaiseen Books to Films -tapahtumaan. Siellä on siis paikalla elokuvatuottajia ja sitten heille sanotaan että täst vois niinku tehdä leffan niinku.

Se on huomenna se tärkein hetki mutta tätä ennenkin on jo käyty palavereja eri ihmisten kanssa, Tämä on tosi kummallinen maailma tällä. Kaikki yrittävät myydä jotain tai hakevat jotain mitä voisivat myydä.  Siitä on kyllä glamour ja hauskanpito kaukana kun katsoo kuinka tiukat aikataulut ihmisillä on ja kuinka paljon he yrittävät avata mahdollisia rahoittajia/kirjoittajia/ohjaajia/ketänytsitten yrittävätkintavata.

Mutta kokkareita on paljon ja sellaiselle, jolla ei ole ihan niin paljon niitä palavereja (minä) ne ovat mielenkiintoisia paikkoja: ihan vain katsella kuinka ihmiset ympäri maailmaa parveilevat toistensa kimpussa kuni sillit suolassa.

Itse kaupunki on vähän kummallinen. Kaikki on suurta ja välimatkat aika pitkiä, joskin metroverkko toimii hyvin. Kaikkein oudointa kaikesta: olen kävellyt täälä kaksi päivää, eikä vastaan ole tullut käytännössä yhtään perinteistä saksalaista kneipea elikäs pubia. Myös kiinnostavannäköiset ravintolat loistavat poissaolollaan.

Näin päätän raporttini täältä tähän. Pitäkää minulle peukkuja huomisen varalle!

PS. PIkkuisen lisätietoa hankkeesta ja kirjasta löytyy Facebookista nimelläni kun hakee.

PPS. Pitäkään peukkuja myös sen varalle, koska joudun nyt kaupoille hakemaan tuliaisia lapsille. Se on paljon vaikeampaa kuin elokuvaoikeuksien myyminen!

 

 

 

Kommentit (4)

 1. Tuija

  Voi hyvä mahoton sentään,
  sieluni silmin näen jo kuinka ripaskan askelin käyt Cannesin punaisille matoille tai tepastelet vastaanottamaan Oscareita kirjasi rainaversion ilmestyttyä. Vähänkö jänskää!

  Peukkuja varmasti pidellään, hieno juttu tämmöinen!

 2. Mari

  Muista käydä Ramones-museossa! 🙂

 3. Muori

  Peukut lastotettaan pystyyn. Piähän ihtes miehenä eläkä ihan vallan kokonaan eksy sinne kaaheen aakeeseen ja laakeeseen viihemualimaan.

 4. Roope Lipasti

  Takaisin on tultu ja hauskaa oli, ihan oli myös kiinnostusta sitä kirjaa kohtaan: yli kymmenen tuottajaa kävi kyselemässä ja juttelemassa ja pyytämässä lisätietoa. Saa nyt sitten nähdä, josko niistä koskaan mitään tulee. Sellainen ainakin nyt jo, että on näköjään helpompaa puhua ulkomaalaisille kustantajille, kun on tällainen meriitti jo olemassa.
  Kiva oli kokemus myös siksi, että oli hauska vähän lyhyesti kurkistaa elokuvajuhlien maailmaan. Angelina Jolielta pyysi lähettämään paljon terveisiä kaikille.
  Ja se Berliini… No se on kyllä vähän hankala kaupunki ottaa haltuun noin lyhyessä ajassa. Ruma kuin piru, suuret välimatkat, kylmä. Toisaalta shoppailuparatiisi ja museoparatiisi. Niin kuin nyt vaikka se Ramones-museo. Siis niinku et mitä siä ei olis?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *