Blogit
Teini talossa

Bambi ja urheiluvamma

Olen tapellut vakuutusyhtiön kanssa siitä, että onko punttisalilla niksahtanut niska urheiluvamma vai ei. Ei kuulemma ole. Vakuutusyhtiön mielestä mun urheiluvakuutus ei korvaa sellaisia vammoja, jotka tulevat vetäessä tai työntäessä. Koska muunlaisia urheiluvammoja ei oikeastaan ole, tilanne on hankala. Tai ei se vakuutusyhtiölle ole, mutta minulle.

No, asiasta äkämystyneenä päätin vaihtaa yhtiötä ja  ylipäänsä luopua suurimmasta osasta vakuutuksia. Kaksi jätän: talon palovakuutuksen sekä oman henkivakuutukseni. Edellinen lienee sellainen, että se vaan nyt on pakko olla. Jälkimmäinen auttaa ikävässä tilanteessa perhettä. Mutta muuten: tapaturmajuttuja vakuutus ei näköjään korvaa, kodissa tapahtuvat vahingot taas ovat yleensä niin pieniä, että jäävät omavastuun alapuolelle. Kymmenessä vuodessa säästää parikymmentä tonnia kun ei hanki typeriä vakuutuksia. Sillä korvaa itse jo kohtuullisen kokoisen vesivahingon. Lisäksi olen kuullut, että Suomessa kaikesta huolimatta on vielä jonkinlainen terveydenhuoltosysteemi, joten ihan pakko ei ole käydä yksityisellä.

Onneksi päivässä oli myös kivoja yllätyksiä. Työhuoneeni ikkunasta näkyi pihalla hortoilemassa tuollainen!
 

Kommentit (5)

 1. Nipsu

  Kaksi vakuutuspäätöstä:
  Isäntä jonka näkö oli-7 meni kävelemään rio de janeiron rantaan, tuli aalto joka heitti miehen ja lasit. Mies löytui, lasit ei. Vakuutusyhtiön mukaan niitä ei korvattu koska oli ennalta arvattavaa että näin käy?! Ei ollut käynyt koskaan kalajoen särkillä eikä saimaalla. ( toisaalta ei olisi korvannut jos olisi jättänyt rannalle ja varastettu eikä hotellille ja jäänyt auton alle, joten olisi pitänyt jäädä kotiin kun on rillipää)
  Toinen tarina marraskuun pimeänä ja kosteana iltana auton avaimet putosivat takin taskusta omakotitalotyömaalla kun kantoi tavaroita. Ne toki löytyivät seuraavana aamuna mutta kauko-ohjain ei toiminut. Ei korvattu koska kadotit omalle tontille, sitä ei katsota kadottamiseksi.
  Nämä olivat meidän perheen tarinoita, ei tiedä itkeäkö vai nauraako

 2. Jaana

  No voihan vakuutus! Enpä taida omaa ”urheiluvammaani” tohtia tohtorille tai vakuutusvirkailijalle lähteä esittelemään. – Oikea käsi on sairaan kipeä juhannuksen vieton jäljiltä. Ja että miksiköhän… Ei ole tullut aikoihin nakeltua tikkaa, mutta nyt intouduttiin ratkomaan tiskivuoroja tikkatulosten perusteella ja löytyi käyttämättömiä lihaksia. Jos olisi suosiolla tyytynyt kohtaloonsa ja tarttunut tiskiharjaan, voisi nyt olla terve…

 3. Nimetön

  Vähän positiivisempaakin. Vedin lipat reissussa rapuissa. Sen jälkeen jalkaa on leikattu jo kahdesti. Sairaslomaa on ollut useampia kuukausia. Matkavakuutus korvaa kolmeen vuoteen saakka ja sen jälkeen tapaturmavakuutuksen puolelle. Toki sieltä on jo nyt maksettu sairaspäivärahat.

 4. Jenni / MeidänKoti

  Monesti miettinyt uskaltaako vakuutukset katkaista ja sen rahan käyttää siihen että ostaa sen uuden tietokoneen tai kännykän tm rikki menneen tilalle mitä vakuutus ei korvaa ”omavastuu…” joka kuukausi laskupinossa on 4-6 laskua vakuutusyhtiöltä. Ainoa ilo tällähetkellä niistä on että ovat alkaneet kerryttää s-bonusta 😉

 5. S

  Tiedän tiedän että on tylsää, mutta suosittelen ihan oikeasti että lukee ne vakuutusten esitteet ja ehdot läpi. Ehdoista vähintään ne kohdat josta näkee mitä vakuutus EI korvaa. Ei tule yllätyksiä sitten vahingon käydessä vakuutuksen suhteen. Samalla tavalla kun vaikka autoa ostaessa tulee tutkailtua manuaaleja ja esitteitä ja googlailtua. Harva meistä kuitenkaan joka vuosi vakuutusyhtiötä vaihtaa, joten ihan hirmuisen iso homma ei ole kyseessä. Tylsähän se toki on.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *