Blogit
Teini talossa

Autokoulussa

Opeteltiin eilen esikoisen (ja seiskaluokkalaisen kanssa, hän oli vielä innokkaampi) kanssa autolla-ajoa alanurtsillamme. Ensi vuonna hän nimittäin saa kortin. Itse ajaminen sujui hyvin, kun saatiin muistiin mikä niistä polkimista olikaan mikä. Jopa vaihteiden vaihtaminen onnistui.

Kohta täytyisi sitten tehdä sellainen päätös, että hankkiiko itse opetusluvan. Se on ilmeisesti autokoulujen lobbareiden toimesta tehty niin tolkuttoman kalliiksi, että on vähän siinä ja siinä kannattaako. Ja on siinä toki oma vaivansa, mutta toisaalta se olisi varmaan ihan mukavaa yhdessäoloakin, sikäli kuin ajon lomassa sydämentykytykseltä kykenisi seurustelemaan.

Täytyykin samaan aikaan nostaa hattua autokoulun lobbareille, jotka ovat tehneet työnsä hyvin, ja näyttää keskisormea hallitukselle (tälle ja edellisille) jotka kykenevät toimillaan tekemään tavallisista asioista kohtuuttoman hintaisia. Esimerkiksi Ruotsissa ajokortti hankitaan suureksi osaksi isukin tai äitylin opetuksessa, se ei maksa paljon mitään ja liikenneonnettomuustilastot ovat Suomea kauniimmat.

Niin että miksi, sopiiko kysyä, Suomessa asia on tehty niin helkutin vaikeaksi?

Siinä on vähän samaa kuin EU:ssa, joka viisaudessaan on säätänyt uuden kaatopaikkadirektiivin, joka tämän viikon lehtitietojen perusteella johtaa siihen, että sairaalaan orgaaniset jätteet (leikkausjätteet ja vastaavat) on jatkossa poltettava. Vaan kun tavallinen polttolaitos ei siihen jostain syystä kelpaa, niin on rakennettava uusi ja se maksaa sata miljoonaa.

Kandeis varmaan rakentaa saman tien sellainen jossa voi polttaa vaikka koko bruttokansantuotteen .

t. nimimerk ”jos mää saisin päättää loppuis tuhlaaminen”.
 

Kommentit (2)

  1. Manta

    Ajokortilla totta totisesti rahastetaan, ja rahastettiin jo silloin kun asia oli meidänkin perheessämme ajankohtainen. Mutta minkäs teit, eihän se auttanut kuin kuvetta kaivaa tai itkeä ja kaivaa. Itse ei kumpikaan meistä vanhemmista ollut valmis opetustoimeen ryhtymään. Ja ajokortti näyttää kuitenkin olevan nykypäivänä nuorille melkeinpä välttämätön hankinta tulevaisuutta ajatellen. Ainakin meillä molemmat vesat ovat törmänneet kesätöitä ja opiskelujen ohessa tekemiään töitä hakiessaan ja saadessaan jo heti alkuvaiheessa kysymykseen: – Onhan sulla muuten ajokortti? Ilmeisesti kortitonta ei mieluusti hommaan huolita; ei, vaikka se ei sinällään ihan suoranaisesti vaikuttaisikaan työkuvaan ja homman voisi hoitaa ilman autoakin.

  2. Roope Lipasti

    Meillä ainakin ajokortti on välttämätön myös meidän aikusten näkökulmasta – vähenee kuljettelu huomattavasti, kun perheeseen tulee lisää ajokortteja. Sitä odotellessa käyn hakemassa keskimmäisen leffasta. Huoks.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *