Blogit
Teini talossa

Aloitteleva ituhippi

Tein kutakuinkin ekan kerran elämässäni kasvisruokaa. Maapähkinä-tofu –pataa. Se oli aika hyvää.

Oli mukava tehdä jotain vähän muuta ruokaa kuin niitä muutamaa joita tekee aina. Siis jauhelihaa, kanaa, pastaa, pastaa ja pastaa.

Eikä kyse ole vain siitä, että itse olisi kranttu ja rajoittunut (siitäkin on kyse) mutta sitä vain on joutunut tekemään tätä kirottua ruokaa niin paljon viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, että asia ei voisi vähempää kiinnostaa. Kun on tehnyt kaksi kertaa lämpimän aterian päivässä, se tarkoittaa tuona aikana noin 7000 ateriaa. Johan vähemmästäkin kyllästyy. Ja sitten vielä se, kun tietää, että aina jos kokeilee jotain uutta, lasten vastaanotto on kauhunsekainen ja hysteerinen.

No ei enää, nyt vanhemmat lapset suorastaan kiittivät.

Sen sijaan kuopus ja teini olivat edelleen kauhunsekaisia ja hysteerisiä, kun kuulivat sanan tofu.

”Mitä se edes on?” he huusivat ja raastoivat tukan päästään sekä muljauttelivat silmiään kuin olisivat saaneet kauhean silmänmuljautustaudin .

En vastannut. Kas kun emmä tiijä.

Kommentit (3)

 1. Animalisti

  Eläinten ystävä Paimiosta kiittää! 🙂

 2. Marikki

  Just niinkuin meillä 🙂 Isommat onneksi kokeilee itse kaikkea uutta ja toivovat sitä äidiltäkin, mutta kahden nuorimman reaktiot ovat juuri tuollaisia, miten kuvasit. Itse voisin syödä paljon useammin kasvisruokaa, mutta kun osa jättää ruokaan koskematta, kun näkee siinä olevan kasviksia, niin tuntuu, että on pakko tehdä välillä jotain pastaa, että nuorimmat edes joskus söisi kotona oikeaa ruokaa.

 3. Vege

  Täällä viistoista vuotta oltu kasvissyöjiä, niin hämätkää niitä lapsia aluksi. Makaronilaatikkoa tummasta soijarouheesta, kasviskaalilaatikkoa, kaalikääryleitä jne. Joista voi lihan jättää pois ja korvata, eikä se näy kovin helposti ruoan ulkonäössä. Mutta sitten pitää paljon, paljon maustaa, melkein vähän yli, jotta ne aluksi maistuvat. Fondit, liemikuutiot ym. auttaa.
  Linssit on nopeita, helppoja, todella proteiinipitoisia ja ne mustat Beluga-linssit mielettömän hyviä kun iskee kasvisliemikuution sekaan eli paljon suolaa. Linssit maistuu varmasti myös kersoille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *