Blogit
Teini talossa

Aaargh!!!!

Kun synnytyslaitoksella annetaan se manuaali, jossa kerrotaan, miten lapsi toimii ja miten sitä pitää huoltaa ja kasvattaa, niin minneköhän se meijän kappale mahtoi kadota?

Kaiken maailman vihkiraamatut kyllä pysyy tallessa, vaikkei niitä tartte ikinä mihinkään, mut tää ainoo mitä tarvittais tais kadota jo matkalla synnäriltä kotiin.

Ja mihin sitä tarvittaisiin? Yksi sana: Kotiintuloajat. (No siinä on kolme sanaa mutta ymmärrätte mitä ajan takaa.)

*

Täällä on taas mennyt meno ihan mahdottomaksi ja se on noitten helvetin mautojen syy. Siis mopoautojen.

Niitten kyydissä on nimittäin lämmintä ja miellyttävää matkustaa ja koska niillä pääsee myös eteenpäin, ne luovat tunteen, että maailma on avoin ja ihana (ei tietenkään ole, se valkenee sitten keski-iässä). Joka tapauksessa mautoilusta seuraa, että kotiin ei paljon kaivata.

Tästä taas seuraa monenlaisia murheita, jotka yltävät meidän makuuhuoneeseemme saakka. Nimittäin sellaisia murheita, että sängystämme käsin käydään etenkin viikonloppuisin koko yön kestävää WhatsUp –sättäämistä siitä, että koska sitä tullaan kotiin.

Ja sitten on vielä toinenkin asia, joka pitäisi kieltää Geneven sopimuksella. Nimittäin ABC-asemat. Ne ovat auki koko yön, joten sinne on hyvä mennä luuhaamaan. Vähintään niiden aukioloaikaa tulisi rajoittaa vaikka yhdeksään illalla.

*

Jännää on, että tavallaan tässä on kuitenkin vuodessa tapahtunut edistystä. Vuosi sitten nimittäin puhelimeen ei ikinä vastattu, mikä oli raivoistuttavaa. Nykyään sivistys on tavoittanut teinin ja hän vastaa viesteihin, kohteliaastikin toisinaan, mutta viesteillä ja lupauksilla ei ole suurempaa vaikutusta lopputulokseen.

Nyt lauantaina kotiin tultiin klo 05 prkl. Siitä sitten käytiin aika kuumana, mutta epäilemättä sama asia on edessä jälleen ensi viikonloppuna.

Ongelma on, että mautokuski saa ilmeisesti olla niin myöhään ulkona kuin huvittaa joten tää meidän kyytiläinen on siinä sitten mukana. Ja se tietenkin tuhoaa sitten myös meidän yöunet. Vaimo tekstaa nykyään lauantaiöisin enemmän kuin normaali teini. Tälviisiin:

Koska tuut kotiin

Ihan kohta

Kahdelta viimeistään

Joo joo

No mutta kun kello on jo yli kaksi

Joojoo ihan kohta.

Siis milloin?

Ihankohta. 

*

Hyvin pieni osa minusta, tarkkaan sanottuna 99 %, toivoo, että se saa joskus lapsia ja että ne lapset on ihan kamalia. Semmosia jotka ei nuku ikinä eikä tottele milloinkaan. Semmosia joilla on sarvet ja häntä ja hiilihanko. Siis jo syntyessään. Että kun kätilö nostaa vauvan maailmaan ja vanhemmat kysyy että no kumpi se on, niin hän vastaa siihen vaan että ei tiijä mutta I see trouble.

Lisäksi toivon, että olen itse siinä vaiheessa ymmärtänyt siirtyä asumaan Espanjaan. 

*

Mutta rakentavasti:  mitä tommoselle voi tehdä?

Ai kuulinko jonkin lukijoista ehdottavan että kuria lisää? Arbeit macht frei? Ja että jos ei vanhempi tällaisessa asiassa  nuorelle pärjää niin perseestä on sellainen vanhempi.

Niin niin, joo joo. Ulkopuolelta on aina hyvä olla viisas. Ja voihan sen noin tehdä, jos haluaa elää useamman vuoden elämästään tapellen ja pitäen yhtä korvasta kiinni yöt päivät ettei se karkaa mihinkään.

Mutta ellei halua? Jos vaan haluis että se tulis ihmisten aikoihin kotiin ja että itte sais nukkuu rauhassa.

Sellaista vaihtoehtoa ei taida olla.

Kommentit (13)

  1. Nimetön

    Saattaahan sillä mauton kuskilla olla myös kotiintuloajat, mutta on yhtä välinpitämätön, kuin teidä muksu….

  2. Nimetön

    Univelka vauvojen ja pienten lasten kanssa ei ole mitään teiniaikohin verrattuna. Terveisin hyvin väsynyt äiti.

  3. Mamma

    Kyllä on niin lohduttavaa lukea tätä blogia. Oma teinimme istuu kavereiden (joilla ei ole mitään kotiintuloaikoja) auton kyydissä, ja kun näitä yöllisiä viestejä lähetellään, niin aina pitää joku toinen kaveri viedä ensin kotiin ja näin ollen oma teini sitten tuodaan vimppana pihaan. Käyvät kuulemma ”roadtripeillä” maakunnassa, en vain ymmärrä mitä siellä yöllä voi nähdä. Nyt tuntuu lähinnä siltä että niin kauan kun koulu sujuu ollaan plussan puolella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *