Syreenisade
Syreenisade

Taimet kotiovelle – kevään kukkatilaukset

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Viherpeukalot Oy

Tällä viikolla on saatu jo keväisiä plussakelejä, ja näiden kevätfiilisten innoittamana päätin, että on aika tilata puutarhaan kaikki kasvit. Sain tänäkin vuonna Viherpeukaloilta valita yhteistyönä mieluisat kasvit, joten mikäs sen parempaa kuin saada yhteistyönä jotain, mikä aidosti innostaa puuhastelemaan pihalla. Viherpeukaloiden sivuilta on tosi helppo tilata kaikki puutarhan kasvit, lannoitteet ja muut tarvikkeet.

En tiedä, miten hyviä te olette kasvikaupoilla, mutta itse saatan käydä jatkuvasti ostamassa jotain ”taas unohtunutta ja pientä”, joten kerralla kaiken tilaaminen on minulle paljon helpompaa. Kasvatin joitakin kasveja siemenistä asti, mutta pääsen helpommalla, kun saan suurimman osan taimina suoraan kotiin. Näin vältyn kodin viilliintymiseltä viidakoksi lukuisten taimien vuoksi sekä katkerilta epäonnistumisilta, joita kohtaan lähes aina. Kelloköynnöksiä, muutamia yrttejä ja orvokkeja lukuun ottamatta, kaikki tulevat siis valmiiksi esikasvatettuina kotiin, ja saan kauniin pihan nopeasti ja helposti – täydellistä!

Viime vuonna kaikki Viherpeukaloiden lähettämät kasvit tulivat hyväkuntoisina, ja kaikki kukat kukkivat kauniisti jo ensimmäisenä kesänä. Tällä kertaa tilauslistallani on enemmän perennoita, sillä haluan pihalleni kestävän ja joka vuosi uudelleen kukkivan perennapenkin. Täältä löydät suunnittelemani perennapenkin, jos violetin, vaaleanpunaisen, laventelin ja valkoisen yhdistelmät miellyttävät sinuakin.

Kuvassa on pieniä Viherpeukaloilta tulleita kirsikkapuita viime kesältä. Viimeinen kärsi pupun jyrsimisestä talvella, kun en ollut muistanut suojata puita kunnolla, mutta vahingosta viisastuneena tilasin tällä kertaa samaan settiin runkosuojia. Kuvassa olevat puut kukkikat valkoisin kukin, mutta nyt laitoin tilauslistaan vielä yhden upean vaaleanpunaisilla kukilla kukkivan koristekirsikan.

Pidän sormet ristissä, että tämä ruusuköynnös selvisi talvesta… ja pupuista!

Tilauksen voi helposti tehdä puhelin kädessä pihaa kierrellessä, tai sohvalla kahvikuppi kädessä, kuten minä tein. 😉

Kuvassa tilaan juuri klassisempien pionieni rinnalle itselleni vähän erikoisempia kiinanpioneja (white cup). Käy kurkkaamassa täältä kaikki upeat pionit!

Näissä keväisen kukkaisissa tunnelmissa toivotan kaikille ihanaa sunnuntaita!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.