Syreenisade
Syreenisade

Veikeät munakasvit

Olisiko tässä arkeen tai esimerkiksi pääsiäiseksi kiva idea pöytäkoristeeksi? Munankuoriinhan voi laittaa kasvamaan melkein mitä tahansa pieniä taimia, jos haluaa vaihtelua rairuoholle. Näitä voi koristella pääsiäiseksi myös kasveista leikatuilla pätkillä, tai miksei kukillakin!

Emme me sentään vielä pääsiäistä täällä viettele, vaan taimiruukkujen loputtua kaikki keinot otettiin käyttöön, ja minusta nämä meillä munakasveiksikin kutsutut ratkaisut näyttävät aika hauskoilta. Koputtelin osan kananmunasta rikki, tein pienen reiän pohjaan ja mullat laitoin varovasti lusikalla. Sen jälkeen ihan tavalliseen tapaan olen laittanut siemenet itämään kasvivalon alle, eikä tähän asti mikään taimi ole tykännyt pahaa pikku munakodistaan.

Taimien kasvaessa liian suuriksi siirrän ne isompiin ruukkuihin rutistellen vain varovasti munankuoret rikki, minkä jälkeen laitan ne suurempiin ruukkuihin sellaisenaan.

Tunnistatko lajin?

Talviloma on jo ihan ovella, ja lomat ajoitettu samanaikaisiksi koko perheelle! Nämä ystävänpäiväkukat kaunistavat nyt lomapäivillä sohvapöytää, eikä huonot kelitkään näytä kiusaavan tulevalla viikolla. Mukavaa loppuviikkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.