Blogit
Pihkala

Yksityiskohtia keittiössä

Joskus on kiva ottaa kuvia ilman sen kummempaa aihetta tai tarkoitusta, tänään olisikin vuorossa tällainen satunnainen kuvasetti keittiöstä. Ruokatarvikkeet, hedelmät ja sen sellaiset ovat minusta erityisen kivoja kuvattavia, niistä tulee mukavaa eloa kuviin ja samalla voi harjoitella tarkennusta ja sommittelua. Yleisestikin tykkään enemmän lähikuvien ottamisesta kuin laajemmista näkymistä, lähäreitä on vaan jotenkin niin paljon helpompi ja hauskempi ottaa.
 
Meidän keittiötasoilla majailee aina tällainen sekalainen setti öljypulloja, vihanneksia ja hedelmiä. Tykkään pitää reilusti esillä kokkaukseen tarvittavia välineitä, ovat näin helposti saatavilla ja tuovat vähän eloa keittiöön. Täysin kliinit keittiöt eivät ole mun juttu, vaikka kieltämättä työskentely voisi välillä olla helpompaa täysin tyhjillä tasoilla. Tahdon ennemmin vähän rentoutta ja eloa, eikä kauniita öljypulloja ja leikkuulautoja raaskisi muutenkaan piilottaa kaappiin. Kumpaas linjaa te muuten kannatatte, siistiä ilmettä ja tyhjiä tasoja vai rentoa meininkiä ja esillä olevia välineitä?
 
Keittiössä on leivottu tänään omenapiirakkaa, se olikin aika hyvää taas pitkästä aikaa. Sesonkiherkku parhaimmillaan.
 
Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kommentit (6)

 1. Iina

  Ihania kuvia jälleen! Minä yritän pysyä siinä kultaisella keskitiellä eli jotain esillä, mutta reilusti myös tyhjää tilaa työskentelyä varten…

  • maija

   Kiitos! Kultainen keskitie olisikin se ehdottomasti paras vaihtoehto, siinä koitan myös minä taiteilla. Meillä vaan ei ole tasotilaa mitenkään ihan älyttömästi, niin sitä tyhjää tilaa ei väkisinkään jää niin kauhean paljon…

 2. Pirpu

  Minustakin öljypullot, suola- ja pippurisirottimet jne saavat olla reilusti esillä, sen sijaan leivänpaahtimen, vedenkeittimen yms. vekottimet mielellään piilottaisin, mutta käytännöllisyyden vuoksi olen päätynyt pitämään niitäkin esille. Seuraavaan taloon "aamiaiskaappi" ehdottomasti, mihin nuo koneet voi piilottaa!

  • maija

   No juu, nämä vekottimet ovat harvoin mitään järin esteettisiä! Aamiaiskaappi olisi ihan loistava, sitä odotellessa koitan minimoida käytettävät koneet kahvinkeittimeen, oikeastaan noita muita ei niin usein meillä käytetäkään..

 3. Cinnabaria

  Ihanan kotoisaa! <3 Esillä olevat mausteet, öljyt, sipulit ja muut kasvikset saavat aikaan sellaisen leppoisan fiiliksen ja niihin tarttuminenkin tuntuu paljon luontevammalta. Tosin sotkut olisi niin paljon helpompaa siivota tyhjiltä tasoilta.

  • maija

   Kiitos! No niinpä, puolensa kummallakin vaihtoehdolla 🙂 Mutta tosiaan paljon enemmän tulee käytettyä öljyjä ym juttuja, kun ovat siinä heti käden ulottuvilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *