Blogit
Pihkala

YELLOW LEAVES

Olen ihastellut viime aamuina olohuoneen ikkunoista avautuvaa näkymää. Ruudun takana kasvavat vaahterat ovat nyt värjäytyneet kullankeltaisiksi, ja lehtien takaa siivilöityvä aamuaurinko värjää koko huoneen kullankeltaiseksi. Tunnelma ei kuvassa pääse lähellekään aitoa, mutta ehkä jutun juju tulee kuitenkin jollain tavalla esille. 
Nyt alkoikin olla jo viimeiset hetket napsaista nämä kuvat, sillä lehdet harvenevat kovaa vauhtia. Veikkaanpa, että muutaman päivän päästä saadaan katsella jo melkoisen paljasta näkymää. Talvi tulee, ei kai siinä mikään auta.
Nämä vaahterat ovat yksiä lempinäkymiäni ja ihastuttavat ulkonäöllään lähes ympäri vuoden. Keväällä silmut tulevat vaahteroihin ensimmäisten joukossa, kesällä taas
syvänvihreät lehdet tuovat luonnon suoraan sisälle ja pitävät paahteen loitolla. Syksyllä
saadaan nauttia upeasta väriloistosta. Talvella näkymä on huomattavasti paljaampi, mutta on silti kiva, kun jokaisesta ikkunasta näkyy edes pieni pala luontoa.
Muuten olkkarissa mennään aika perussetillä. Karsin tyynyt minimiin ja laitoin esille vähän tummempia sävyjä. Messinkiset yksityiskohdat heijastelevat kilpaa vaahteranlehtien kanssa ja yläkerran korallikaktus toimittaa pöydällä kukkasen virkaa. Huopatossut ovat käytössä miltei joka ilta ja ovat aika ihanat. Vilukissa kiittää.
In the living room right now: blue, brass and stunning yellow leaves behind the window. I had to picture this view before it´s too late, the leaves are falling and soon they are all gone. Winter is coming soon.

Kommentit (12)

 1. Sar P

  Näkymänä vaahtera, kuulostaakin jo ihanalta.
  Minun katseeni tarttui myös erityisen kauniisiin ja läpikuultaviin laskosverhoihin. Pellavaa?

  • maija

   Siellä takana vilahtelee naapurin katto, se ei sitten enää olekaan ihanaa. 😀 Onneksi vaahterat peittävät näkymän lähestulkoon kolmena vuodenaikana.

   Juuh, verhot ovat pellavaa, ihan ohutta ja läpikuultavaa.

 2. Jenni / 2 x ILO

  Meilläkin makuuhuoneen ikkunasta katsottuna komeilee suuri, vanha ja vanttera vaahtera. Yläpuolella rinteessä asuvan pihalla. Saammekin sitten kiitettävästi tästä ilmaisesta taideteoksesta maksuksi haravoida vaahteranlehtiä omaltakin pihaltamme 😉

  • maija

   Heeh, joo näissä on tosiaan tämäkin puoli. Mutta vaahteranlehdet ovat onneksi isoja ja suht nopeita haravoida, vaikka paljon niitä kyllä tulee. 😉 Mutta kauniita puita ovat, ihan yksiä lemppareitani!

 3. MS Ordinary

  Todi kauniit kuvat ja kyllä niistä välittyy sellainen syksyn kuulaus ja kirpeys 🙂

  • maija

   Kiitos! Syksy on omalla laillaan kyllä aivan ihanaa aikaa, varsinkin ne aurinkoiset päivät, kun ilma on kuulas ja kirkas.

 4. Sanna – Luumutar

  Kaunista, ja tosi kivat on kyllä noi verhot.

  • maija

   Kiitos! 🙂 Nuo verhot ovat muuten olleet meillä jo vuokrakämppäajoilta asti, silloin vielä ne toimivat koko seinän peittävinä pitkinä valoverhoina. Kierrätys kunniaan! 😉

 5. Anonyymi

  Teillä on tosi kivannäköistä. Lähellä omaa tyyliäni, niin ihmekös tuo, että näyttää hyvältä 😉
  Tuo lattiavalaisin on aina vaan yhtä hieno!
  Jessy

  • maija

   Voi kiitoksia, kiva kuulla! Tuo lattiavalaisin on omakin lemppari, olisi hauska joskus kuulla sen tarinasta enemmänkin. Sen mallista ei ole mitään tietoa, mutta aina välillä tuota bongailee lehtien sisustuskuvissa ja siellä täällä.

 6. Anonyymi

  Mistä oot löytänyt tuon lattiavalaisimen?

  • maija

   Pahoittelut vähän myöhäisestä vastauksesta! Valaisin on kirppikseltä, eikä sen alkuperästä ole mitään tietoa. Vinkit ja tiedonjyvät otetaan siis ilolla täälläkin päässä vastaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *