Blogit
Pihkala

WHEN IN STOCKHOLM

Käväisin eilen työmatkalla Tukholmassa. Kuinka kätevää onkaan suhauttaa tuo matka lentokoneella, tunnin lentomatka mahdollistaa tällaisen yhden päivän piipahduksenkin kaupungissa. Mittaa päivälle tuli toki ihan kiitettävästi mutta väliäkös tällä, ehtipähän päivään bookata paljon ohjelmaa ja nähtävää. Paluumatkan kanssa kävi tuuri; kerettiin juuri pommiuhan alta pois, kun kilpailevan yhtiön Helsingin-kone jäi kentälle. Sepä ei olisi enää pitkän päivän jälkeen juuri naurattanut.
Tukholma oli yhtä ihana kuin aiemminkin. Sää oli melko samanlainen Suomen oloihin verrattuna, mutta tuuli oli lempeä ja lämmin, siitä tunsi olevansa ulkomailla. Vierailimme showroomeilla ja muutamassa referenssikohteessa, nämä kuvat on napattu vähän sieltä täältä. Painavaa kameraa en jaksanut kanniskella mukana, siispä kuvat ovat kännykkätasoa, jonka kamera ei ole enää parhaimmillaan. Minijärkkäri voisi olla kätevä hankinta tällaisia matkoja varten, mutta toisaalta olen myös pyöritellyt mielessä täyskennoisen kameran hankintaa… Jompikumpi näistä taitaa olla joka tapauksessa seuraava suurempi hankintani.
Törmäsin todella monessa paikassa tuollaiseen rei´itettyyn peltiin, en tiedä oliko se vain sattumaa vai onko tuo materiaali noussut jotenkin erityiseen suosioon. Oli miten oli, inspiroiduin materiaalista itsekin ja saatanpa hyödyntää sitä jotenkin meidän raksallakin. Tykästyin myös alimman kuvan yksinkertaisen krouveihin penkkeihin, joiden päälle on heitetty ohkaiset taljat. Ihan täydelliset modernissa ympäristössä, tummien metallituolien parina.
Reissulllamme bongasimme myös muutamia penkkariautoja, joita jäimme ihmettelemään. Isäntämme kertoivat, että Ruotsissa koulut päättyvät eri aikoina, jonka takia penkkarikausi alkaa toukokuun puolivälistä kestäen näille päiville saakka. Nuoret hilluvat autonlavalla kuten mekin, mutta hassujen pukujen ja karamellien sijaan suihkuttavat lähinnä olutta ympäriinsä – toistensa päälle, kaduille, olipa yksi päämies saanut joskus aimo lastin autoonsakin. Sielläpä sitten porukka juoksenteli pitkin katuja, likomärästä sakista lähtevä haju oli aika mielenkiintoinen. 
Kummallisia nuo ruotsalaiset, heh.
I paid a short visit to Stockholm yesterday, here´s some random pictures from the showrooms and places I visited. 

Kommentit (1)

  1. Mobile App Developers

    I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *