WHAT I ATE TODAY


Oikeastaan tämän postauksen otsikoksi olisi sopinut paremmin What I ate the last week, sillä sen verran paljon pastaa on tullut viime päivinä puputettua. Pasta on yksiä lempiruokiani, mutta harmi kyllä en jaa tätä innostusta toisen puoliskon kanssa, siksipä valitsen pastan miltei aina kokatessani vain itselleni. Viime päivät mies on ollut työreissussa, minä olen tietysti käyttänyt tilaisuuden hyväksi ja herkutellut joka päivä pastoilla. Ja mikäs siinä – kyseessähän on mitä nerokkain jääkaapintyhjennysruoka: se valmistuu käden käänteessä ja sekaan voi heittää lähes kaikki jääkaapin jämät vihanneksista juustonkannikoihin. Ruoan terveellisyydestä voi toki olla montaa mieltä, mutta tummaa pastaa ja kasviksia käyttämällä uskottelen säilyttäväni siitä edes pienet rippeet.
Omia pastalemppareitani ovat erityisesti:
Back to basics -pasta, eli simppelisti pannulle voita, valkosipulia ja persiljaa, pastat sekaan ja koko komeuden päälle iso keko parmesaania. Tiraus sitruunaakaan ei ole pahitteeksi.
Tomaattipasta, eli aivan yhtä simppeli sekotelma pannulla käytettyjä kypsiä tomaatteja, valkosipulia, yrttejä sekä parmesaania tai pecorinoa. Tämä on tosin parhaimmillaan kotimaisten tomaattien satokauden aikaan loppukesästä, mutta talvenkalpoisistakin tomaateista syntyy hauduttelemalla ihan kohtuullinen soosi.
Pinaattipasta, jossa edellämainitun lisäksi basilikaa, valkosipulia ja mozzarellaa. Pari tomaattia, loraus sitruunamehua tai muutama kapris sulautuu myös joukkoon vallan mainiosti.
Itse olen ehkä eniten täysin lihattomien pastojen ystävä, vaikka kyllähän kaikenlaiset pekoni- ja lohipastatkin vievät kielen mennessään. Sekaan voi heittää miltei mitä vaan, kunhan mukana on valkosipulia, yrttejä ja parmesaania. Joskus ei näiden lisäksi muuta edes tarvitakaan.
Löytyykös sieltä muita pastan ystäviä?

I love pasta and could almost live on it. My favourite combo is simple; just butter, garlic, parsley and parmesan put together with pasta in the saucepan. Spinach pasta with mozzarella cheese isn´t bad either, tried that one today.
Kommentit (6)
 1. Kyllä! Pastat ovat helppoja valmistaa, herkullisia, kauniita lautasella ym mukavaa. Kovin monena päivänä peräkkäin en halua pastaa syödä, mutta kyllä ainakin kerran viikkoon jonkun pastan teen.
  Kesällä tuoretomaattipasta on suosikkini. 🙂
  -Minna

  1. Tell me about it, pastoissahan on vaikka mitä hyviä puolia. 😉 Täytyy silti sanoa, että liika on liikaa, nyt useampana päivänä pastaa syötyäni tein ihan mielelläni tänään salaattia. Liioista hiilareista tulee vähän ähky olo, mutta on se kyllä siltikin vaan niin herkkua!

 2. anne/ 52 weeks of deliciousness
  21.1.2015, 11:12

  Kyllä, voisin syödä pastaa monta kertaa viikossa mutta omalle apukokille riittää kerran kolmessa viikossa, joten päädyn usein tekemään pastaa lounaaksi töissä tai kun hän on reissussa, kuten sinäkin 🙂

  Lempparini ovat ihan simppeli valkosipuli-sitruunapasta tai avokadopasta.

  1. Jostain syystä itse en saa koskaan aikaiseksi tehdä pastaa töihin lounaaksi, joten herkuttelu jää tällaisiin vähän harvempiin hetkiin. 🙂 Avokadopasta on kyllä myös herkkua, se unohtuikin muuten listastani, mutta kyllä ykkössuosikkini on edelleen tuo klassinen voi-valkosipuli-yrttisekoitus. Siinä ei ole mitään ylimääräistä, vain ne loistavat perusmaut, jotka toimivat yhdessä ihan nappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *