WALLPAPERS AND MARBLE


Vaikka talomme sisäpuolen maalisävy- ja tapettivalinnoilla ei tarvitse vielä hetkeen vaivata päätään, en silti malta olla jo nyt selailematta ja fiilistelemättä erilaisia vaihtoehtoja. Näillä näkymin tapettia on tulossa yläkerran molempiin makuuhuoneisiin sekä alakerran eteisaulaan; ruokasalin, olohuoneen ja keittiön seinät haluaisin puolestaan pitää raikkaalla maalipinnalla. Koko remontin johtoajatuksena on löytää sopiva balanssi vanhanaikaisen runsauden ja raikkaan modernin tyylin välillä, luonnollisesti tämä ajatus johdattelee valintoja myös seinäpinnoissa.
Niissä tiloissa, joihin tapettia tulee, saa se mielestäni myös näkyä. Hillittyjen kuosien sijaan toiveissa on vanhanaikainen runsaus, tämän olen tainnut jo moneen otteeseen täällä todetakin. Olen aloittanut homman selailemalla William Morrisin tapetteja valikoiden niistä suosikkejani (niitä on muuten ihan liian monta!), lopussa täytynee tehdä vain kylmää karsintaa näiden välillä. Yksi suosikeistani on tuo kuvan tapetti, josta voi bongata niin hienostuneita harmaan sävyjä kuin kullanhohtoakin. Ihan mieletön raikkaan valkoisen, vihreään taittavien harmaiden ja messingin parina!
Kuvausalusta on itsessäänkin aivan ihana. Kyseessä on uusi Adean Plateau-pöytä, jota ihailimme tänään kilpaa töissä. Täydellisen yksinkertainen ja ajaton malli, hienostunut muttei kuitenkaan yhtään makeileva. Ja tuo marmorikansi, aivan täydellinen! Uusi lempparipöytä taitaa olla löytynyt…
Eräs toinen suosikeistani on tuo sinisävyinen Bramble-tapetti, sekin Morrisilta. Sen pariksi sopii niin ikään raikas valkoinen ja messinki, mutta myös tuollainen utuisen savuinen väripaletti. Olen aika ihastunut noiden värilastujen kombinaatioon, tuollaisia vähän syvempiä seinäsävyjäkin voisi jossakin huoneessa olla.
Saas nähdä, mihin sitä lopulta päädytään. Haluaisin alakertaan liukuvan, murretun väripaletin; jokaisessa huoneessa saisi olla oma sävynsä, mutta niiden pitäisi liukua kauniisti yhteen. Yläkerran makkareissa sen sijaan voisi revitellä vähän enemmänkin ja valita reippaita, toisestaan poikkeavia tapetteja. Yläkerran aulan puolestaan haluaisin jättää mahdollisimman yksinkertaiseksi, näin wow-efekti huoneisiin astuttaessa olisi kahta suurempi… Tässäpä pohdittavaa vielä toviksi.

Some lovely wallpapers on a lovely coffee table. The wallpapers are from William Morris and that stunning new table´s from Adea.
Kommentit (16)
  1. Ihan mahtavia sävyjä! Ja kerrassaan kauniita tapetteja, vaikkeivat yhtään omaa tyyliäni olekaan.

    1. Eikös olekin, noiden tapettien väri- ja kuviomaailmat ovat kyllä ihan mielettömiä! En minäkään ihan liioissa määrin noista välittäisi, ja talon täytyy ehdottomasti olla oikeanlainen. Mutta tässä meidän nykyisessä tapauksessa – voi kyllä!!

  2. Tosi kauniita, ja aivan loistavaa suunnittelua. Luin melkein jännityksellä lausetta "yläkerran aulaan…" ja olin ihan, että toivottavasti ihan neutraali, jotta huoneet saavat huomion – ja jess! 😀
    Me asutaan 60-luvun talossa, johon tuollaiset tapetit ei istuisi millään ilveellä, mutta tykkään kovasti juuri oikean aikakauden miljöössä. On hienoa, että kunnioitatte talon historiaa ja tyyliä.

    Jessy H

    1. Heh, samat oli ajatukset! 😀 Nuo tapetit ovat aivan ihania, mutta jotenkaan en halua kuitenkaan kuorruttaa koko taloa niillä. Kaipaan sekaan raikkautta, ja silloin muutamat huolella valitut tapetitkin nousevat esiin ihan eri lailla. Ihanaa, kun on tällainen kohde, jossa näitä pääsee käyttämään, ihan mihin tahansa nämä eivät tosiaan istu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *