Blogit
Pihkala

VUOSI SITTEN TÄHÄN AIKAAN…

Toisinaan päädyn tylsyyksissäni selailemaan vanhoja arkistojani. Touhu saattaa kuulostaa vähän narsistiseltakin, heh, mutta joskus on kiva kurkkia mitä kaikkea sitä on tullutkaan tehtyä vaikka vuosi pari sitten näihin samoihin aikoihin. Ihmisen muisti on lyhyt, ja vaikka aika tuntuu kuluvan nopeasti, on yhdessä vuodessa ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Tänään olisikin luvassa pieni throwback thursday -henkinen kurkkaus vuodentakaisiin tunnelmiin. Viis siitä pikkuseikasta, että tänään on vasta keskiviikko, pienet muistelot sallittakoot aina.
Juuri nyt en ole vielä ollenkaan joulutunnelmissa. Äkillinen lumentulo siivitti kuitenkin ajatuksia jo vähän jouluisempaan suuntaan, ja ensimmäisenä pitikin mennä kurkkimaan missä vaiheessa joulufiilistely oli viime vuonna alkanut. No, taisi olla vähän sama juttu tuolloinkin, jouluisampia juttuja saatiin odotella pitkälle joulukuuhun asti. Talvisempaa tunnelmaa voisi kuitenkin viritellä pienissä määrin kotiin vaikka tällaisen kranssin avulla. Eukalyptus on aika ihana materiaali kransseissa perinteisen havun ohella, eikä se alleviivaa joulua vielä liiaksi. Olisikohan tämä siis sopivan maltillinen aloitus tämänkin vuoden joulukauteen.
Jos joulu ei ollut viime marraskuussa vielä kovasti framilla, niin remontti oli sitten senkin edestä. Luojan kiitos tämä vaihe on saatu jo onnellisesti selätettyä. Talon julkisivut olivat vielä kesken, ilmeisesti lumi ei haitannut vielä tässä vaiheessa hommia. Ja kuten kuvasta näkyy, on ikkunatkin vielä vaihtamatta. Nuo vanhat ruskeat pokat eivät kyllä todellakaan tehneet oikeutta talolle, jestas sentään. Itse en osaisi enää edes kuvitella taloamme noilla ikkunoilla, sen verran radikaalisti sen luonne muuttui ikkunoiden vaihdon myötä.
Vähän myöhemmin marraskuussa saimme sitten ikkunatkin paikalleen ja ikkunanäkymästä päätellen luntakin maahan. Muutoin talon sisällä näytti kylläkin aika karulta, vai mitä tuumaatte näistä kuvista. Nyt tuntuu suorastaan vähän hassulta näpytellä tätä tekstiä istuen tässä samassa paikassa, ruokasalin pöydän ääressä. Näkymä on muuttunut vuodessa melkoisesti…
Vuosi sitten myös kotimme materiaalivalinnat alkoivat olla akuutteja, ja fiilistelin jo ensimmäisiä tapettivaihtoehtoja meidän kotiin. Loppupeleissä valinnat eivät sitten osuneet ollenkaan näihin ensimmäisiin, vaikka kivoja nämäkin olivat. Tässä asiassa maltti oli todellakin valttia, sillä lopulliset tapettivalinnat ovat minusta onnistuneimpia päätöksiä koko talossa. Joskus tuumaustauot ovat todellakin hyväksi, joskus vain turhaa jahkailua. Tällä kertaa puntaroiminen kannatti.
Pimenevien iltojen iloksi keittelin hot toddya, vähän kotitekoisen glögin oloista juomaa. Tämä resepti täytyy ottaa käyttöön myös tänäkin vuonna. Glögikausi on vielä korkkaamatta, tämä kuuma juoma voisikin olla hyvä alku tähän sesonkiin.
Lopuksi vielä tunnelmakuva viime vuoden loka-marraskuun vaihteesta. Syksy taisi olla lämmin ja aurinkoinen, mutta lumipeite tuli sitten ihan yllättäen marraskuussa. Aika samat sävelet siis kuin tänäkin vuonna. Täytyy sanoa, että olisin ihan mielelläni pitänyt kuvankaltaiset maisemat vielä hetken aikaa, lumesta kyllä ehtii saada kylläkseen koko pitkän talven aikana. Vaikka mukavaa valoisuutta ja joulufiilistä se toki tuo mukanaan, eiväthän nämäkään huonoja juttuja ole. Asennekysymys – sitähän se talvi pitkälti on, aivan niin kuin joulukin. Ja toisinaan ei tarvita kuin pieni kimmoke näistä innostumiseen…

Throwback to last November. A lot has happened since then! I think I´ll start also this christmas season by making an eucalyptus wreath and then probably drink some hot toddy. Thank god our renovation has progressed and our house doesn´t look the same as in the pictures – it´s hard to believe that we were at this stage only an year ago.

Kommentit (6)

 1. Blue Peony

  Noista kuvista todella näkee, millaisen kulttuuriteon teitte, kun pelastitte vanhan talon! Blogisi on kyllä kaunis ja innostava, olet saanut minutkin, ikuisen jahkaajan, ottamaan itseään niskasta kiinni ja tekemään kotiin hankintoja sekä päätöksiä niistä!

  • maija

   Mahtavaa! Kiitos.

   On niin huippua kuulla, että joku on inspiroitunut ja innostunut näistä jutuistani ja meidän proggiksesta. Sitähän tämän bloggailun pitäisi ollakin, vuorovaikutusta ja innostuksen jakamista molempiin suuntiin 🙂

 2. Asta

  Sellainen ennen ja jälkeen -kollaasi olisi kiva, en muista oletko sellaisen jo tehnyt 🙂 Tänä ja viime syksynä on päästy skippaamaan inhat loskakelit ja siirrytty suoraan syksystä talveen, mikä on mielestäni ollut mukavaa. Kyllä joulufiilis nostaa jo päätään, hitaasti mutta varmasti!

  • maija

   Tein sellaisen siinä vaiheessa, kun remontti oli vielä kesken, pinnat pohjamaalilla jne. Mutta suunnitelmissa on kyllä tehdä ihan kunnon ennen ja ljälkeen -postaukset sekä ulkoa että sisältä päin. Odottelen vain ensin, että saadaan kaikki puuttuvat listat ja muut härpäkkeet paikoilleen. 🙂

   Tänä vuonna ollaan kyllä hypätty jännästi sen pimeimmän ja ankeimman vesisadeajan ohi. Aika kivaakin toisaalta. Ja kyllähän se lumi tuo mukanaan pienen ripauksen joulufiilistä…

 3. Hannele Ruusukummusta

  Saitte kyllä paljon aikaiseksi vuodessa!

  • maija

   No juu, kyllähän sitä kaikenlaista tapahtui. Näin jälkikäteen ajateltuna ei meinaa oikein uskoakaan, missä tilanteessa sitä oltiin vielä vuosi sitten. Pakkanen tuli sisälle ja lattiavasat vasta paikoillaan, huh sentään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *