Blogit
Pihkala

VUOKRAKODIN MARRASKUU

Joulu jyllää jo täysillä mainoksissa ja myymälöissä, mutta täällä ei olla vielä yhtään joulutunnelmissa. Itse asiassa joulu tuntuu vielä todella kaukaiselta asialta, vaikka juuri harpattiin jo marraskuun puolivälin ohi. Luulen, että remonttikiireiden vuoksi tänä vuonna joulun vietto jää aika minimaaliseksi, mutta ehkä jotain pientä voisi kuitenkin tehdä – jos ei muuta, niin fiilistellä juhlakautta edes glögin, torttujen ja kynttilöiden avulla.
Vuokrayksiömme sisustus ei varmaankaan kovin jouluiseksi tule muuttumaan, kiitos pienen tilan ja raikkaan kukkasohvamme, mutta pieniä talvisempia elementtejä ajattelin kuitenkin ujuttaa sekaan. Kaivoin viikonloppuna harmaan lampaantaljan esille vaatehuoneen uumenista, samalla kertaa löysin myös muutossa samaan säkkiin tunkemani tummansinisen samettityynyn. Tykkään kovasti tuon tyynyn sävystä, se sopikin aika hyvin juuri tähän hetkeen, täydentämään kämpän tummaa sävymaailmaa ja sinipunertavia yksityiskohtia. 
Talvesta muistuttelee myös granaattiomenasesonki, joka on alkanut myös lähikaupassamme. Viime kauppareissulla mukaan tarttuikin muutama herkullinen hedelmä. Paitsi salaattien ja jälkkäreiden joukossa, ovat siemenet herkkua myös aamupuuron tai -jogurtin joukossa. Pieneen makeanhimoon ne toimivat ihan sellaisenaankin, vähän terveellisempi vaihtoehto iltanaposteltaville.
Viime viikonlopun kukat ovat edelleen hengissä, vähän väsyneinä, mutta kuitenkin. Muuten olohuonenurkkauksessa vähemmän on enemmän, värikkään sohvan parina toimii parhaiten mahdollisimman niukka määrä tyynyjä. Seinällä on satunnainen kollaasi, joka koostuu Desenion printtiposterista, Juhani Melenderin maalauksesta ja Jacques Henri Lartiquen näyttelystä hankittuja valokuvakorteista, ja pöydällä on ikuinen läjä lehtiä ja kirjoja. Vain pinon sisältö vaihtelee.
Lempineule on kaivettu esille, Filipan luonnonsävyinen ribbineulos tuntuu edelleen ajankohtaiselta. Kuinka upealta syvä punainen näyttääkään neuletta vasten, tuon sävyinen huulipuna voisi olla seuraava hankintani.
Jotenkin olen juuri nyt aika innostunut kuvien kaltaisista tunnelmista; syvistä kontrasteista sekä tummanpunaisista ja siniliilaan taittavista yksityskohdista. Olkoot marraskuu siis täällä nyt valon ja varjon sekä dramaattisten tummien sävyjen täyttämä.
Jokos siellä ollaan joulutunnelmissa, vai vieläkö syksyfiilistely vie voiton?
November at our flat. Deep, dark and dramatic shades, but not a sign of christmas yet.

Kommentit (6)

 1. Suvi / zubiscorner.blogspot.fi

  Ihanan hämyinen tunnelma. Minkä valmistajan tuo mustavalkoinen matto on? Todella kiva.

  • maija

   Kiitos, hämyinen marraskuu toden totta tallentui näihin kuviin. Tuo matto on Hayn Peas ja varmaan jo kuutisen vuotta vanha. Hay on sittemmin lopettanut tuon värin valmistuksen, mutta parissa muussa, vähän tasaisemmassa värissä tuota saa edelleen.

 2. marjamailla

  Hyvältä näyttää. Kaivelin itsekin samaisen tyynyn viime viikolla kaapista esiin. Tyynyn väri on todella kaunis ja sopii tähän vuodenaikaan kivasti. Meillä on täällä jo kovin valkeaa ja varmaankin, siksi ajatuksetkin pyörii välillä joulussa. Lumi tekee ihmeitä, mielelle ja lumen myötä valon määräkin on lisääntynyt valtavasti.

  • maija

   Tyyny on kyllä yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani! Väri sopii mihin vaan ja sametista tulee vähän ekstrafiilistä.

   Oi että, nyt täytyy sanoa, että käy ihan hiukan kateeksi. Täällä on vain pimeää ja märkää, ehdottomasti se ankein vuodenaika meneillään, vaikka tänä vuonna aurinko onkin hellinyt yllättävän paljon. Lumi tekisi silti ihan hyvää valon määrälle ja mielellekin. 🙂

 3. Irmastiina Ruusukummusta

  Kaunista! Tiedätkö alan tykkäämään tuosta kukikkaasta sohvasta..:))

  • maija

   Kiitos! Ja heh, ehkä tuo kangas ottaa vain sen oman aikansa. 🙂 Minäkin kyllä tykkään sohvasta vaikka toisinaan aina tuskailenkin, kun se on täällä tilassa niin hallitseva elementti. Voisin silti ajatella tuon tyyppistä kangasta jatkossakin vaikka nojatuoliin tai muuhun vähän pienempään elementtiin. Tai sitten kukikasta sohvaa aulatiloihin tms., jossa se ei olisi ihan koko ajan silmissä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *