VILLEJÄ LUPIINEJA

Eksyin lenkillä lupiininiittyjen ääreen. Lupiini on minusta ihan
aliarvostettu kukka, kedoilla lainehtivat lupiiniryöpyt ovat tosi
kauniita, eikä kukka näytä hullummalta maljakossakaan. Lemppareitani
ovat nuo syvän siniset ja hitusen punaista saaneet sekoitevärit, yhdessä
ne näyttävät upeilta. Perinteisen ison puskan lisäksi kukka toimii kivasti yksinäänkin tai vaikka ihan lyhyeksikin leikattuna, se on tällä lailla asetettuna taas ihan eri näköinen.
Lupins are so underrated, I find this modest flower actually really beautiful. In addition to huge bunches, the flower looks nice also in separated vases or cutted in a shallow vase.
Kommentit (13)
 1. Totta, kaunishan tuo, MUTTA joka vuosi tähän aikaan puhutaan ja kirjoitetaan paljon siitä, kuinka se on vieraslaji, joka valtaa koko ajan enenevästi tilaa itselleen ja syrjäyttää alkuperäislajimme; kuinka sitä pitäisi kitkeä ja hävittää ennen kuin kukista kehittyy siemeniä jotta saataisiin pysäytettyä tämä kehitys. Tämä tietäen se ei enää olekaan niin kaunis omissa silmissäni…

  1. Vanha Jäärä
   1.7.2014, 07:02

   Näinhän se on. Mutta lupiinien poimiminen on joka tapauksessa ekoteko kun estää ainakin muutamaa yksilöä siementämästä 🙂

   Mitä muuten tien pientareilla kasvoi ennen lupiinien hyökkäystä? En muista että olisin koskaan nähnyt mitään ihania päivänkakkaroita ja ruiskaunokkeja tursuavia niittyjä. Heinää niillä minusta kasvoi ja koiranputkea. Lupiinit ovat minusta kauniimpia. Ei niiden tietysti pidä antaa vallata koko Suomea, mutta äkkipäätä en keksi mitä haittaa niistä on tienpientareilla. Kai ne sieltä sitten hyökkäävät ja valtaavat koko Suomen…mutta poimitaanpa niitä siis ankarasti maljakkoon!

  2. Ottamatta kantaa lupiinien hyökkäävyyteen tai ulkonäköön, totean että kyllähän ei-kotoperäisen lajin – oli sitten eläin tai kasvi – tulo uudelle alueelle vaikuttaa aina hyvinkin kauaskantoisesti; esimerkiksi uuden kasvin myötä vaikutusta voi olla pikkuötökkien kautta lintuihin ja sitä kautta taas johonkin kotoperäiseen kasviin jne.

  3. Ihan aiheellinen tuo huoli lupiinin leviämisestä, autetaanpa siis asiaa noukkimalla maljakkoon oikein monta. 🙂

 2. Ihana tuo pyöränkori! Kerrohan faktat: mikä, mistä, paljonko,..
  -tii

  1. Pyöräkori on Rauman Busstopista ostettu, se kuuluu Pelagon mallistoon ja on tarkkaan ottaen tämä:

   http://pelagobicycles.com/accessories/baskets-and-racks/pelago-front-basket-stainless-medium.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *