Blogit
Pihkala

VIIME VUODEN PARHAAT

Vuodenvaihteessa tein blogissani tuttuun tapaan pienen katsauksen kuluneen vuoden tapahtumiin. Ajattelin kuitenkin tehdä vielä lisäksi koosteen vuoden parhaista sisustushankinnoista, aivan kuten olen edellisinäkin vuosina tehnyt. Niinpä otin jokunen minuutti sitten mukavan asennon soffalla ja klikkailin materiaalin perässä blogini arkistoihin.
Hyvin pian kävi ilmi, että juttuaihe oli tällä kertaa ihan turha. Tajusin, että viime vuonna en tehnyt muutamaa satunnaista kippoa lukuunottamatta yhtikäs mitään sisustushankintoja. Jestas sentään, melkoisen ennenkuulumaton tilanne sisustusbloggaajalla, tämän ryhmän edustajia kun yleensä syytetään kovinkin kärkkäästi turhan materian keruusta.
Tilanteeseen on toki olemassa pari kelpo selitystä: vuosi sitten asuimme melko valmiissa kodissa, johon ei oikeastaan enää tarvittu mitään uutta. Sitten muuttohaaveet alkoivat kaihertamaan mielessä ja pistivät kaikenlaisen sisustamisen paussille. Vuokrakotiin muutettaessa tavaraa oli lähinnä liikaa ja sillä tiellä ollaan edelleen, tavaran suunta on ovesta ulos, ei toisinpäin. On ollut vapauttavaa huomata, kuinka vähän tavaraa oikeastaan tarvitsee, vaikka sitä ei ennestäänkään (onneksi) kovin isoja määriä ollut. On myös jännää, kuinka paljon energiaa saakaan turhan tavaran poisheittämisestä; tämä tuntuu joskus jopa mukavammalta, kuin jonkun uuden ihanan jutun hankinta.
Siispä tällä kertaa Vuoden parhaat hankinnat -postaus vaatii hieman soveltamista, ja  sehän onnistuu. Vanhoja kuvia selaillessani huomasin nimittäin muutaman säännöllisesti toistuvan teeman, jotka näyttivät ilostuttaneen joka kerta. Niitä olivat:
 • Kaikenlaiset kukat ja kasvit: talven tulppaanit, hiirenkorvaiset oksat, ensimmäiset oman pihan kasvatit, runsaat kukkakaupan kimput ja yksittäiset kaunottaret. Jos näin pieni asia freesaa ja ilostuttaa sekä kotia että mieltä, miksei kukkapäivästä voisi tehdä jokaviikkoista – varsinkaan, kun kukat nyt harvemmin jäävät nurkkiin pyörimään.
 • Lehdet ja kirjat. Vaikka luen valtavasti sisustus- ja muotiaiheisia julkaisuja netistä, tykkään ihan älyttömästi printtimedian tuomasta fiiliksestä. On ihan eri juttu istua sohvannurkassa läppäri tai lehti sylissä, vaikka sisältö olisi sama. Mikään ei voita fiilistä, kun saa köllähtää alas uunituore lempilehti hyppysissään, hyvä romaani ajaa toki myös saman asian.
  
 • Hyvä ruoka ja herkut. Kiireinen elämä aiheuttaa toki tähän omat haasteensa, mutta josko sitä kunnostautuisi tämänkin suhteen vaikka edes kerran viikossa. Hyvä ruoka kun on vaan niin…hyvää.
Nämä kaikki ovat simppeleitä juttuja, jotka kuitenkin antavat valtavasti iloa. Ehdottomasti siis viime vuoden parhaita hankintoja, joita aion toistaa myös tänä vuonna. Kaikki ovat lisäksi mukavan aineettomia valintoja, kirjoja ja lehtiäkään kun ei tarvitse välttämättä ostaa omaksi. Vaikka eipä silti, kyllä minulle jokin ihana klassikkotuolikin tuottaisi iloa ihan joka päivä. 😉 Siitä pääsemmekin tähän vuoteen…
Tämän vuoden hankintalista tulee nimittäin päinvastaisesti olemaan pitkä kuin nälkävuosi – iso talo nielee sisuksiinsa pelottavan määrän tavaraa. Tässä ei toki ole aikomus hötkyillä ja hankintoja tehdään harkiten ja ajan kanssa, mutta tietyt peruskalusteet, kuten sohva, ruokapöytä ja yleisvalaisimet olisivat kuitenkin ihan asumismukavuudenkin nimissä hyvä olla hankittuna melkoisen pian. Ehkäpä siis jatkan aihetta pienellä toivomuslistalla hieman tuonnempana.
Teittekö te viime vuonna sisustushankintoja, jotka ovat jääneet erityisesti mieleen? Vai keskityittekö niiden sijaan johonkin ihan muuhun? 
Random pictures and thoughts about my last year´s best purchases. I didn´t buy a single furniture or lamp last year, so the prize goes to flowers, books, magazines and good food. They are always worth every penny!

Kommentit (8)

 1. Liina / Villa Ilona

  Viime vuoden isoin sisustushankinta taisi olla pätkä String-systemiä olohuoneeseemme. Se on ilahduttanut minua monet kerrat enkä ole (syntymäpäivälahjaksi) tekemääni hankintaa katunut kertaakaan.

  http://villailona.blogspot.fi/2015/01/minulta-minulle-string-system.html

  Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että tavarasta luopuminen on ihanan vapauttavaa. Tämän vuoden tavoitteeni onkin tehdä hankintoja vain todelliseen tarpeeseen. Lapsiperheessä tavarakaaos on kyllä melkoinen tuollaisesta lupauksesta huolimatta, mutta parhaani yritä tehdä. 🙂
  Mukavaa viikkoa ja tsemppiä remonttiin. Teille tulee ihan mahtava uusi koti!

  • maija

   Kivalta näyttää. String on kyllä niin kätevä hylly!

   Tätä minäkin yritän soveltaa enenevissä määrin. Tosin heräteostoksia en pistä kokonaan pannaan, kyllä joskus saa vähän hemmotellakin itseä ja hankkia jotain ihanaa. Mutta kunhan pitää järjen mukana ja pääsääntöisesti ostaa vain tarpeeseen, se riittää minulle. 🙂

   Kivaa viikon jatkoa ja kiitos tsempeistä, kaipa tuo tuosta vielä joskus kodiksi muuttuu… 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta

  Mehän muutettiin viimevuonna pienempiin neliöihin, joten meilläkin tavaravirta ollut ovesta ulospäin. Ainut isompi ostos oli sohva, kun vanha oli niin iso, ettei täällä olisi ollut kiva..:)

  • maija

   Tätä ne muutot aiheuttavat. 🙂 Ja kun huoneiden mittasuhteet muuttuvat, täytyy kalusteita väkisinkin tarkastella uudemman kerran, se mikä toimi vanhassa ei välttämättä toimi enää uudessa…

 3. Muuttuvakotini Päivi S

  Täällä on enemmän kannettu ulos tai paremmin myyty tavaraa pois ja tilalle ostettu niillä rahoilla pitkään haavelistoilla olleita valaisimia esim. Aj- valaisimet tulivat olohuonettamme ilahduttamaan, lattia ja pöytä versiona ja y- tuoli tuli myös hankittua ruokailutilaan eli nämä hankinnat melekeinpä tehtiin kirppisrahoilla. Oli tosi vapauttaa päässä ylimääräsistä lampuista, matoista, tuolista, verhoista ja muusta pienestä krääsästä. Muutenkin olen kierrätyksen kannalla 🙂 Muuten, ehjänä tuli perille tuote ja kiitos siitä, hyvin olit pakannut.Oli aivan ihana 🙂

  • maija

   Ajatella, millaista tavaramäärää sitä hilloaakaan ihan turhaan – ja mitä kivaa niitä vastaan saisikaan hankittua. Nyt rupesin kuumeisesti miettimään, mitä kierrätettävää täältä vielä löytyisikään… 😉

   Ja jes – hyvä että pääsi ehjänä perille. Kivoja kuvauksia! 🙂

 4. Hanna / skandilinjalla

  Me muutimme juuri viime vuonna kaksiosta uuteen omakotitaloon, joten vuoteen mahtui paljon uusia hankintoja.. Piti ostaa valaisinta, sohvaa ja sänkyäkin. Osan kanssa odoteltiin aika pitkäänkin ilman, koska ihan jo budjettisyistä joitakin juttuja oli etsittävä käytettynä 🙂 Mutta jälkeenpäin ajateltuna se oli ehdottomasti hyvä asia, käytettynä tehdyt löydöt tuntuvat jotenkin "arvokkaammilta", kun niiden eteen joutui näkemään ekstravaivaa. Tämä vuosi mennäänkin varmasti samoilla linjoilla kuin sinulla viime vuonna, eli pientä muutosta haetaan juuri kukilla, kasveilla, kirjoilla ja ehkä joillain muilla pienesineillä 🙂

  • maija

   Tuo on niin totta, käytetyssä tavarassa on juuri se niiden vaatiman vaivannäön arvo. Ei niitä ole niin vain klikkailtu kotisohvalta, tai jos onkin tori.fissä tai bukowskilla onnistanut, on se varmasti ollut pitkän metsästyksen takana. Ja ovathan käytetyt tavarat useimmiten aika uniikkeja tapauksia.

   Kyllä meidänkin täytyy sisustaa tuota taloa pikkuhiljaa, ja varmasti käännymme osassa tavaroista myös second handin pariin. Mutta kivaahan se vaan on, että sisustus elää ja muokkautuu omanlaisekseen ajan kanssa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *