VIIKONLOPUN LÖYTÖJÄ

Meidän viikonloppu kului maaseudulla, instagramin puolella vilahtikin muutama kuva tunnelmista. On niin virkistävää välillä paeta kaupunkia maalle vanhempieni luokse ja olla hetken tavoittamattomissa, siellä ei juuri tule läppäriä tai puhelinta näprättyä. Varsinkin kesäaikaan luonto tarjoaa parastaan, ihaninta onkin ihan vain käyskennellä peltojen ja niittyjen laidoilla ja rapsutella niiden keskellä loikkivaa koiraa.

Pistäydyttiin tietysti myös paikallisella kesätorilla, josta tekee välillä hyviä second hand -löytöjä. Löysinkin saunatupaamme
kivan seinävalaisimen, joka täytyy esitellä ihan omassa postauksessaan
myöhemmin. Pääsin penkomaan myös äidin ehtymättömiä kuppivarastoja, ja sieltä löytyikin paljon kivoja juttuja kotiinviemisiksi. Kuvien
terästarjotin ja vanha Arabian teekuppi ovat yksiä niistä, olinkin jo vähän katsellut tuollaisia tarjottimia sillä silmällä. Koristeellinen tarjotin toimii kivana tarjoilualustana ruoalle, voipa siinä tarjoilla tyylillä kesäisiä juomiakin.
Arabian kuppia asettineen löytyi kaapista vain yksi kappale, mutta ihastuin kuppisettiin sitäkin enemmän. Taidankin omia tuon heti omaksi iltateekupikseni. Sarjan nimestä en ole ihan varma, pikaisen googletuksen perusteella veikkaisin Inaria, vaikka kuppi poikkeaakin hiukan löytämistäni kuvista. Tietääkö joku paremmin?

Muuten olkkari näyttää melkoisen samalta kuin ennenkin, tyynyjäkään ei ole tullut vaihdeltua koko kesänä. Bakerin kukkatyyny on edelleen suosikkini, se saa itse poimittujen kukkien kanssa tuoda tarvittavan ripauksen kesäistä tunnelmaa. Syksyksi on viritteillä taas vähän uusia sisustusjuttuja, mutta vielä nyt mennään helpon kaavan mukaan – totta puhuakseni oman kodin sisustus ei edes kauheasti kiinnosta tällä hetkellä. 

Juuri nyt on ihanaa olla ulkona, nauttia kuumasta ilmasta ja fiilistellä tällaisia pienempiä juttuja, suuremman mittakaavan sisustusinpojen aika tulee taas myöhemmin.

My mum has an enormous collection of old tableware, last weekend I visited back home and dug her collections a bit. Here´s some of my findings, a silvered old tray and this lovely old tea cup from Arabia. Like them both a lot.
Kommentit (4)
 1. Hei,

  kupin tassilautanen vaikuttaa Inaria-sarjan lautaselta, mutta kuppi taasen ei. Kirjasta "Keräilijän aarteet Arabian kahvikuppeja ja mukeja" löytyy kuvasi kupin näköinen kuppi, jossa ei ole kupille itsessään nimeä, vaan raitakoristeelle (eikö se olisi sama asia, mietin vaan, kun en ole asiantuntija) että Mirja, joka ollut käytössä 1962-1970. Kirjan sivulla 66 on kuva kupista ja sen oma tassi on paljon ohuemmalla raidalla. Tosin kuva on jonkun ravintolan kattauskuva, että ehkä lautasen raitapaksuusero selittyy silläkin eikä eri sarjoilla. Mene ja tiedä näistä harvemmin näkyvistä sarjoista.

  Tällaista siis ehdotan hyvin kevyellä harrastelutietopohjalla. 🙂 En löytänyt pikaisella googletuksella tuollaista samanlaista kuppia ainakaan Mirja-nimellä.

  Varoituksen sana: Keräilijän aarteet -kirjoihin jää pahasti koukkuun 🙂

  Paula Turusta

  1. Heippa ja suurkiitokset selvittelystä! Tuo kuppi hämmensi minuakin, lautanen on minustakin ehtaa Inaria mutta kuppi taasen ei. Täytyy tsekata tuo Mirja-sarja ja ehdottomasti tuo kirja myös, vaikuttaa oikein kätevältä tietopaketilta. Eihän sitä tiedä, vaikka tässä intoutuisi vielä oikein kunnon keräilijäksi… 🙂

 2. Erja / Ihmeidentekijät
  22.7.2014, 05:40

  Ihana tarjotin. Olen myös itse pitänyt silmiä auki kyseisten varalta 🙂
  Suloista suven jatkoa!

  1. Joo tuo on kyllä ihana, olen pitänyt sitä nyt hetken tuossa pöydällä alustana ja vitsit, kuinka kaikki yksinkertaiset maljakot ja muut esineet näyttävätkän kivalta sitä vasten. Hyvä löytö siis kaikin puolin, suosittelen 🙂

   Ihanaa kesää myös sinulle, onneksi sitä tuntuu olevan vielä mukavasti jäljellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *