VIHREITÄ OKSIA

Tänään kipaisin kukkakaupan kautta ja hain kotiin sylillisen vähän talvisempaa tunnelmaa. Piia Jaalalle oli jo tullut kaikenlaisia jouluisia havuja, amarylliksia ja hyasintteja, vaikka mitä ihanuuksia. Melkein jo hankinkin kotiin pienen huonekuusen, mutta hillitsin sitten itseni. Ihan vielä ei tee mieli laittaa kotiin voimakkaasti joulua alleviivaavia juttuja, katsotaan näitä uudemman kerran sitten vaikka hetken päästä pikkujoulun aikoihin.
Näiden sijaan mukaani tarttui kasa erilaisia oksia; eukalyptusta, myrttiä ja muuta vehreää. Nämä olkoot nyt ensimmäinen askel kohti jouluisampaa kotia. Oksista tulee minusta mukavan talvista tunnelmaa ja varsinkin eukalyptuksen miellän jostain syystä hyvinkin jouluiseksi kasviksi. Myös myrtti marjoineen on mukavan talvisen oloinen, tästä saisi pyöräytettyä vaikka kauniin kranssinkin pariovien ruutuihin.
Sekalaisia oksia on mukava sirotella sinne tänne. Kokonaisuus näytti kauniilta kimppunakin, mutta parhaiten oksat pääsevät minusta oikeuksiinsa harvakseltaan lajeittain aseteltuna. Näin yhdestä kimpusta riittää mukavasti ja edullisesti somistetta moneen paikkaan. Tällä hetkellä meillä on alakerta remppailujen jäljiltä vähän hyrskyn myrskyn (katsokaa vaikka Instagram Storiesista), mutta huomenissa pääsen toivottavasti jo siistimään paikkoja ja somistelemaan tiloja. Vihreitä oksia ja paljon kynttilöitä, tämä on ihan kelpo startti joulutunnelmiin.
Ruokasalin ikkunalaudalle – ehkä olkkarin lisäksi ainoaan siistiin paikkaan – pääsi sentään tekemään jo pientä somistusta. Muuton karahvi taipuu hyvin myös maljakkokäyttöön ja on oikein oiva tuollaisille pitkille huituloille. Vähemmän on enemmän. Oksan seurana on vanhaa lasia, äidiltä saatua Festivoa ja kirppikseltä löydettyä Pala-vaasia. Kirkas lasi tuntuu erityisen freesiltä juuri nyt, ja se on kaunis myös kattauksissa vaikkapa ryppyisen pellavaliinan parina. Myös ruokasalin tummat raskaat kalusteet kevenevät, kun niiden seuraksi parittaa kirkasta lasia ja moderneja oksia. Taidanpa pitää tämän mielessä myös jouluisia kattauksia ajatellen.
Näiden juttujen sijaan tällä hetkellä kuitenkin eniten innostaa meidän kuistin lattia, siitä tuli kuulkaas aika kiva. Laatat ovat vielä saumaamatta, mutta niihin kurkataan jo vähän huomisen remonttikuulumissa. Pysykäähän siis kuulolla. Tunnelmallista marraskuista lauantai-iltaa kaikille!
I bought a bouquet of different green branches, they are a soft start for this christmas season. I think it´s a bit too early for spruces, hyacinths and christmas lights, but these kind of branches are a nice, cheap and easy way to start the season
Kommentit (6)
  1. Kauniita kuvia! Itsekin tykkään raikastaa kotiani kirkkailla lasiesineillä.

    1. Kiitos! Kirkas lasi on kyllä kaunista, niin ajatonta ja kevyttä.

  2. Hannele Ruusukummusta
    20.11.2016, 09:04

    Toistan kyllä itseäni, mutta en muutakaan voi: Kaunista!!

    1. Kiitos :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *