Blogit
Pihkala

VIHREÄ JOULU | GREEN XMAS

Tämän joulun väri taitaa olla meillä vihreä. Olen juuri nyt aika intona tuohon väriin, se on mukavan neutraali, mutta tuo kuitenkin mukanaan vähän joulun tuntua. Erityiseksi jouluväriksi sitä ei kuitenkaan voi leimata, neutraalia tummaa vihreää voi käyttää huoleti vaikka koko syksy- ja talvikauden. Itse vähän vierastan vain yhtä sesonkia varten ostettavia tuotteita, joita koko loppuaika pidetään visusti kaapissa. Tämän värin suhteen ei moista ongelmaa ole, vihreää voi käyttää miltei milloin tahansa.
Tuon vanhan vihreän lasipullon löysin vanhemmiltani, tykkään kovasti sen tummasta sävystä. Tällä hetkellä pullo seilaa vielä tyhjillään paikasta toiseen, mutta ajattelin laittaa siihen pikkuisen joulukuusen vielä hieman lähempänä aattoa. Täytyisi vain löytää sopivan ohutrunkoinen yksilö, joka mahtuu kapeasta suuaukosta sisään. 
Nyt kannoin jo sisälle yhden pikkujoulukuusen, se saa majailla Riihimäen lasipurkissa senkin päällä tuoden lisää havunvihreää alakertaan. Koristeet lisään myöhemmin, vasta vähän ennen aattoa.

Pöydälle jäi majailemaan eilisen postauksen asetelma.
Olen aivan ihastuksissani tuosta Kaymetin tarjottimesta, parhaimmillaan
se on valkoista pöytää vasten. Niinpä käänsin sohvapöydän kannen taas
kerran ympäri ja vaihdoin valkoisen puolen ylöspäin.
Ruokailutilaan asettelin vaihteeksi yhden ison taulun useamman pienemmän sijaan, tulipas heti selkempää. Tuo taulu on muuten itse maalaamani, mallista tosin. Vanhojen opintojeni puitteissa, joskus vuonna miekka ja kivi, meillä oli tehtävänä maalata mahdollisimman tarkka kopio jostakin teoksesta. Olin silloin jo Koodissa töissä ja ihastunut tuohon Juhani Melenderin maalaukseen, joka siellä seinällä roikkuu edelleenkin. Taiteilijan luvalla maalasin sitten kopion teoksesta. Sittemmin olin iloisesti unohtanut koko jutun ja löysin tuon työn vasta tässä eräänä päivänä varastoistani. No, pääsipä nyt vaihteeksi ihan seinälle asti. 
Valkoisen Harmajan Suvi haastoi muita mukaan aloittamaansa Kolme tyyliä jouluun -haasteeseensa, ja minä intouduin myös lähtemään haasteeseen mukaan. Olkoot tämä postaus nyt ensimmäinen haasteesta, innostuin stailaamaan tuon ensimmäisen kuvan sohvannurkan vielä tämän klassisen vihreän lisäksi perinteisempään sekä pelkistetympään joulutyyliin. Palaillaan näihin alkuviikosta.
Mukavaa sunnuntain jatkoa teille!
Green is the colour of our chistmas this year.

Kommentit (10)

 1. Jasmiina K

  Ihana todentotta tuo vihreä lasipullo! Meilläkin vihreää näkyy tänä vuonna yllättävän paljon, harmaan ja valkoisen ohella.

  • maija

   Joo eikös! Harmi vaan, että pullon suuaukko on sen verran kapea, että se aiheuttaa vähän rajoitteita siihen laitettaville jutuille. Mutta kaunis sen on kyllä ihan sellaisenaankin.

   Vihreä on kyllä kiva jouluväri, se on aika neutraali, mutta antaa kuitenkin pienen säväyksen valkoisen ja harmaan joukkoon.

 2. Niina

  Tosi kauniilta näyttää ja vihreää juuri sopivasti!

  • maija

   Kiitoksia! Tykkään vihreästä eniten pieninä pisteinä siellä täällä, varsinkin näin talviaikaan väri tuntuu tosi freesiltä, kun ulkona on ankeaa ja harmaata.

 3. -TIINA-

  Ai vitsi miten täydellisiä kuvia!!! Ihania, oikein silmä lepää!!!

  • maija

   Oi kiitos, onpa kiva kuulla! 🙂

 4. Piia / Pieni talo Helsingissä

  Ihanan näköistä 🙂

  • maija

   Kiitos Piia! 🙂

 5. Minna, Meidän Harmoniaa

  Kaunista <3

  • maija

   Kiitoksia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *