Blogit
Pihkala

VÄREJÄ JA VIIKONLOPUN OSTOSUOSITUS | RANDOM COLORS

Tässä hieman värejä viikonloppuun vähän sieltä täältä kuvattuna.
Kotipöydällä ihastuttavat fuksianväriset tulppaanit. Sinistä ja punaista pilkottaa sekaisin, enpä olisi jokin aika sitten arvannut itsekään yhdisteleväni moisia värejä. Värikkäät tulppaanit piirtyvät kauniisti tummaa taustaa vasten ja nuokkuvat juuri sopivasti. Täpäköiden tulppaanikimppujen sijaan pidän melkeinpä enemmän tuollaisista vanhemmista ja vähän venähtäneistä yksilöistä, niissä on jotain kivan rentoa ja hallitsematonta.
Perjantain kunniaksi tein tänään pari pientä heräteostosta. Dayn vihreä huivi löytyi lounastunnilla Jenny´s Storen alennusmyynneistä; vaikka tuo kuvio ei ole ehkä ihan sitä itseäni, ihastutti tuo väri sen verran, että nappasin huitulan itselleni.  Ostin myös pitkästä aikaa Residence-lehden Akateemisesta, vihreä kansi ihanine Morrisin tapetteineen taisi houkutella siinäkin. Jos kaipaatte viikonlopulle inspiroivaa lukemista, etsikääpä tuo lehti käsiinne. Se oli täynnä kauniita koteja ja inspiroivia juttuja. Voin kertoa, että valkoisia koteja ei lehdessä juuri näkynyt, mutta sitäkin enemmän upeita yhdistelmiä ja pehmeitä, tummia sävyjä. Tummaa kohti ollaan nyt siis vahvasti menossa, hauska nähdä milloin tämä suuntaus alkaa konkreettisesti vaikuttamaan suomalaisissa kodeissa.
Nyt olisi pitkästä aikaa edessä kunnon ehjä viikonloppu, mitäs kivaa sitä keksisikään. Jotain hyvää ruokaa täytyy ainakin tehdä, se on ihan vakio. Ehdotuksia?
Ihanaa viikonloppua teille!
Green shades and glowing tulips. If you need some inspiration for your weekend, go and get the latest issue of Residence. It´s full of inspiring things and beautiful deep shades – and not a single white house included.

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Ihan kiva kuulla näistä sisustuksen uusista tuulista ja seurata aikaansa. Totta on myös että jämähtäminen on vaarana, mutta mielestäni on hiukan huvittavaa mennä näissä asioissa trendien mukaan ja ajatella että joku on nyt tai kohta out. Päivittäminen kuuluu elämään, mutta välillä tuntuu että nämä ilmiöt ovat hieman ulkoa saneltuja ja syötetään pakolla yhtä totuutta kuten että valkoinen koti tai kiiltävä keittiö on out. Itse en usko näin olevan koskaan. Enkä tällä pyri kritisoimaan postaustasi, jossa vain sivuttiin asiaa.

  • maija

   Minusta on äärimmäisen mielenkiintoista seurata trendien ja erinäisten villitysten kehittymistä, mutta itse en toki myöskään halua sisustaa kotiani niiden perusteella. Trendeistä saa ehkä halutessaan pientä maustetta ja piristystä kotiin, mutta minä pidän tärkeänä, että sisustuksen pohja pysyy ajattomana ja/tai omannäköisenä.

   Esimerkiksi juuri tuo valkoinen on ikisuosikkini, tuskinpa tämä klassinen väri tuleekaan koskaan olemaan kokonaisuudessaan out – tai jos olisi, niin mitäpä siitä. Valkoiset seinät ovat silti aina mielestäni ihanat, ja varmasti valitsen sellaiset tulevaisuuden koteihini. Kiiltävälle pinnalle on myöskin varmasti aina se oma paikkansa kulloiseestakin trendistä huolimatta.

   Jännittävää on kuitenkin seurata vierestä, kuinka valkoisen ylisuosio alkaa pikkuhiljaa taas tasaantua ja tummemmat luonnonsävyt vallata taas tilaa. Näinpä vain tietyt kiertävät kehää, ihan kuin muodissakin. Tietyt asiat varmasti pysyvät vuosikaudesta toiseen yhtä ajankohtaisina, tärkeimpänä näistä oma tyyli. 🙂

 2. Anonyymi

  Sivuampa minkäkin hieman, sillä nämä upeat kuvat herätti halun kysyä mielipidettäsi. Riittäisikö mielestäsi Artekin upean Mehiläispesän valaisuteho n.1,8- 2m pöydälle, joka juhlakäytössä venyy 3,6m, vaikkakin harvemmin. Meillä tuohon tilaan voidaan laittaa vain yksi lamppu, sillä pöytä pisimmillään venyy ruokatilasta olohuoneen puolelle eli vain yksi lamppu mahtuu arkipöydän ylle.
  Ja ruokavinkkinä antaisin uunissa, avocadoöljyssä pyöräytetyt bataattiranskalaiset ja lohimedaljonki, raikas salaatti + creme fraisea nokare / öljyä, jossa tippa limemehua ja rouhaus limepippuria, merisuolaa.
  Ihania kuvia sinulla kauniista kodistasi! -S

  • Anna-Liisa

   Hei; vastaan, vaikket multa kysykään, koska itselläni on just tuo yhdistelmä, jatkettava noin pitkäksi venyvä pöytä ja tuo lamppu. Tuo lamppuhan ei ole valoteholtaan kovin hyvä, mutta itse olen tyytyväinen ratkaisuuni, koska 1) lamppu on niin kaunis, 2) pöydän toisessa päässä on ikkuna (josta ei tietty talvi-iltoina valon suhteen mitään iloa) ja toisessa päässä tason päällä pöytälamppu ja 3) pöytäni on vieraskäytössä = arkiaamuisin sen ääressä ei lueta lehteä vaan se tapahtuu keittiön pöydän ääressä. Jos pöytä on arkikäytössä ja sen ääressä (päässä, ei lampun alla) luetaan lehteä, sen valo on mielestäni riittämätön. Toisaalta niin tehokas lamppu, että se valaisisi hyvin pöydän (jatkettuna) päästä päähän ei voi olla kaunis eikä miellyttävä – vai voiko?

  • maija

   Anna-Liisa vastasikin minusta tähän jo tosi hyvin. Uskoisin, että tuo valaisin toimii arkikäytössä parin metrin pöydällä aika mukavasti. Juhlakäytössä taas pöydän ollessa pisimmillään ei valaisin toki valaise päitä kovin tehokkaasti, mutta mikä lamppu oikeastaan näin tekisikään, ellei valoteho ole sitten jo mallia supertehokas. Ja toisaalta – harvoin sitä ruokailutilanteessa kovin kirkasta valaisinta kaipaakaan, meilläkin Mehis on himmentimen päässä ja lähes aina ruokaillessa vähennetään sen tehoa vähän himmeämmäksi.

 3. Anonyymi

  Kiitoksia kommentista 🙂 Täytyy jatkaa pohdintoja ja etsiskelyä, sillä vaikka kovasti olen tuota valaisinta halunnut meillekin, sen valaisutehon kanssa olisi toivomuksena saada kohtuullinen ruokailunvalaistus 1,7m matkalle, millä alueella suunnilleen istumme perheen kanssa arkena syömässä. Ihana valaisin kerta kaikkiaan, himmeydestään huolimatta 🙂 -S

  • maija

   Meidän ruokapöytä on halkaisijaltaan 110 cm, ja valaisimen valokeila ulottuu hyvin koko alueelle. Tehokkain valo ei taida ulottua ihan 170 cm leveydelle, mutta uskoisin sen olevan kyllä riittävä valaisemaan ruokailun tuonmittaisella alueella. Valaisimen korkeus toki vaikuttaa myös tähän. Paras lehdenlukupaikka on varmasti silti keskellä pöytää, mutta uskaltaisin silti suositella valaisinta tuonkokoisen pöydän riittäväksi ruokailuvalaisimeksi.

 4. Anonyymi

  Tai sitten ostan, testaan keittiöön ja jos on liian himmeä, siirrän toiseen tilaan…. 😉 – S

  • maija

   Tämäkin on hyvä vaihtoehto, Mehiläispesä on ihana vaikkapa olohuoneen sohvaryhmässäkin! 🙂

 5. Anonyymi

  Kiitokset ajatuksista. Kävin hakemassa tänään Vepsäläisen kampanja-alennuksesta kromin värisenä Mehiläispesän vuosien arpomisen päätökseksi. En varmasti kadu :). S

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *