Blogit
Pihkala

VAPUNPÄIVÄN SEKALAISET

Jaahas, vappu alkaa olla taputeltu ja suurin juhlahumu lienee jo laskeutunut. Me aloitettiin tämä päivä kiireettömällä brunssilla, joka venähti pitkälle iltapäivään asti. Katoin aamiaisherkut olkkarin pöydälle, siitä niitä oli kiva napsia samalla lehtiä lueskellen ja telkkaria katsellen. Ihanan rento aloitus päivälle.
Brunssin jälkeen siirryttiin pihalle, laiteltiin terassia kesäkuntoon ja tehtiin vähän pihahommia siinä ohessa. Ensimmäiset tulppaanit kukkivat jo, ihanaa kun pihalle alkaa viimein putkahdella vihreää.
Myös helmililjat ovat nousseet kukkapenkistä. Tapanani on
istuttaa joka vuosi tuohon penkkiin ruukkuistutuksissa käyttämieni helmililjojen
sipulit, näköjään jaksavat nousta vielä seuraavinakin vuosina. Sininen
väri korostuu ihanasti vielä muuten kukatonta maisemaa vasten.
Saunatuvassa on parhaillaan pieni projekti menossa. Kunnostetaan vanhaa senkkiä, josta paremmin juttua sen valmistuttua. Tänään senkki sai pintaansa toisen kerroksen lakkaa, vielä yksi kerros ja homma on finito. Väristä näyttää tulleen likimain sellainen kuin pitikin, nyt jännätään valmista lopputulosta ja lakkakerroksen lopullista tasoittumista.
Pikkuiseen saunatupaan piti mahduttaa työskentelytilaa keinolla millä hyvänsä, samalla tuli inventoitua talven jäljiltä olevat koristetyynyt ja muut tekstiilit. Taitaisi olla aika laittaa tuotakin kopperoa vähän kesäkuntoon. Seinällä olevan kasvitaulun tilasin viime vuonna muistaakseni Lundagårdin nettikaupasta, tykkään siitä edelleen kovasti. Taulussa on herkät värit ja kivan kesäistä tunnelmaa, juuri passeli vanhan saunatuvan seinälle.
Sellaista sekalaista settiä tänään. Nyt on ihan sunnuntaiolo, vaikka viikonloppu on vasta tuloillaan, tosin enpä voi valittaa tästä makoisasta kahden sunnuntain viikosta. Huomenissa töihin ja sitten on taas viikonloppu, aijai.
Some random pics of today.

Kommentit (2)

  1. JohannaL

    Ihania kuvia. Mukavaa viikonloppua!

    • maija

      Kiitos ja samoin sinulle! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *