Valmistuva olohuone

Viikonloppu vierähti tuttuun tapaan nopeasti – ehkä vähän liiankin nopeasti, jos minulta kysytään. Varsin työteliään viikonvaihteen tuloksena asuntoni remontti on taas edistynyt ja olohuonekin alkaa hiljalleen valmistua. Vielä vähän pientä fiksausta ja huone on valmis, sitten voikin kääntää katseet ja työvälineet seuraavaan tilaan eli arvatenkin keittiöön. Mutta kurkataanpa ensin muutaman kuvan myötä mitä olkkarissa onkaan viime päivinä tapahtunut:

Viikon aikana maalasin olohuoneen seinät. Lopputuloksesta tuli tuollainen oljen ja maitokahvin sekoitus, minusta oikein kaunis sävy, joka tuo vähän lämpöä valkoisten pintojen keskelle. Samassa rytäkässä maalasin myös listat seinän sävyiseksi. En loppujen lopuksi päätynyt uusimaan listoja, sillä uudet sähkövedot sai kuljetettua näiden vanhojenkin takana, mutta uuden maalisävyn avulla listoihinkin tuli vähän uutta ilmettä. Vielä listat vaativat pientä fiksaamista, lähinnä kittaamista ja viimeistelymaalausta, sen jälkeen seuraavana vuorossa on näiden kuvassa näkyvien ovien maalaus. Parioviin onkin suunnitteilla vähän jännempi seinäsävy, odottelen jo innolla miltä se tulekaan näyttämään. Kirjoittelen maalisävyistä tarkemmin sitten, kun saan loput hommat tehtyä ja otettua vähän parempia kuvia tiloista. En malttaisi odottaa, että pääsen sisustamaan huoneen valmiimmaksi, niin kivaa päästä jo kohta näihinkin puuhiin!

Maalasin myös olkkarin lattian, nyt siinä on uusi freesi maalikerros. En lähtenyt muuttamaan lattian sävyä vaan huoltomaalaan sen vain kauttaaltaan sävyttämättömällä valkoisella lattiamaalilla, näin pinnasta tulee siisti ja raikas. Valkoinen puulattia on kyllä ihana, vaikka kokemuksesta tiedän sen olevan myös melko vaatelias siivouksen suhteen. Noh, ehkäpä uusi asunto innostaa tarttumaan imuriin vähän useammin.

Kun hommat etenevät, alkaa materiaaleja ja tilauksia tupsahdella kotiin tihenevään tahtiin. Tässä kylppäriin tuleva Ifön posliinikantainen seinävalaisin, jonka tilasin lukijani vinkistä Rakennusapteekista. Alun perin suunnitelmissani oli tässä kollaasissa näkyvä vastaava malli Domus Classicasta, mutta tässä Ifön versiossa johto ei jää pilkottamaan näkyviin eikä posliiniin tarvitse tehdä itse johtoreikää – tämäpä nyt vinkkinä muillekin tästä klassisesta mallista pitäville. Aivan ihana simppeli ja edullinen valaisin, joka sopii minusta kivasti kylppärin modernia ja funkkista sekoittelevaan kokonaisuuteen.

Sellaista täällä, nyt olisi vuorossa viimeinen rutistus ennen ensi viikonlopun muuttopuuhia. Keskenhän tuo asunto on vielä jonkin aikaa muuton jälkeenkin, siitä ei pääse mihinkään, mutta mukava tietysti saada edes muutama huone täysin valmiiksi ennen kalusteiden kantamista sisään.

Reaaliaikaisia remppatouhuja pääsee seuraamaan parhaiten Instan kautta – sinne tie vie tähäkin iltana ja kuulumisia varmastikin luvassa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!


Some progress on my renovation site. Moving day is approaching and there´s still a lot to be done. Last week I painted the floor and walls in the living room and like the result very much. The wall color is something between straw and cafe latte, very nice and subtle color which brings some warmth and contrast to the white surfaces. Will show you more pics later as I get the room finished.

Kommentit (6)
  1. Ihana lattia, pariovet ja nuo leveät ikkunalaudat!

    1. Ne ovat omiakin lempijuttuja täällä, tuovat niin paljon tunnelmaa!

  2. Kiitos tuosta lamppuvinkistä – taidanpa poimia samantyyppisen omaan tulevaan keittiöön ja kylppäriin. Yritän kuitenkin etsiä vielä vanhaa mallia.

    1. Olepa hyvä, kiva jos tästä oli vinkkiä! Tällaiset vanhanmalliset posliinikantaiset lamput ovat kyllä kivoja ja tosi monikäyttöisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *