VALKOISTA LAATTAA JA LADONTOJA

Niin kuin moni teistä taitaakin jo tietää, olen suuri valkoisen peruslaatan ystävä. Se on paitsi yksinkertaisen kaunis, myös mukavan edullinen vaihtoehto; peruskokoisten neliskanttisten tai suorakulmaisten valkoisten laattojen neliöhinta ei montaa kymppiä ole. Ja joskus voi tehdä jopa euron kaupat, kuten minä tässä taannoin. Joku voisi sanoa valkoista laattaa tylsäksi, mutta minusta asia on ihan päinvastoin. Klassinen valkoinen laatta ei mene koskaan pois muodista. Ja jos peruslaatta tuntuu tylsältä, voi erilaisilla ladontatyyleillä kikkailla loputtomiin. Bongasin netistä oivan kartan eri ladontamalleista, vaihtoehdothan eivät tosiaankaan lopu suoraan tai tiililadontaan. Näistä on kyllä tylsyys kaukana, vai mitä:
Ai että, tämän kartan myötä alkoi kyllä tehdä mieli  päästä testaamaan näitä ihan käytännössä! Meille ei nyt kuitenkaan tässä remontissa löytynyt paikkaa moiselle laattarevittelylle, joten täytyy jättää idea vielä muhimaan tulevaisuuden sopivaa kohdetta varten.
Valkoiselta laatalta ei kuitenkaan vältytä meidän nykyisessä projektissakaan, vaan sitä on toki tulossa meille pariinkin eri tilaan. Vessassahan tapahtui tämä epäonninen tiililadonta-kömmähdys, joten tässä tilassa valkoiset laatat on nyt ladottu normaalilla suoralla ladonnalla. Myös keittiöön tason ylle on tulossa valkoista laattaa, ehkäpä laitamme sitä tiililadontaa sitten tähän tilaan. Erikoisemmat ladontakuviot ovat keittiössä poissuljettuja, sillä en halua laatoituksesta liian huomiota herättävää tähän tilaan. Mieluummin se saa toimia neutraalina taustana itse keittiön yksityiskohdille; liedelle, vetimille, tasolle, valaisimille…
Nämä keittiökuvat ovat tämänkeväisestä Pop Å:sta, jossa kävin kuvaamassa Mayn-tuotteita ennen putiikin sulkeutumista. Simppeli 10×30 cm valkoinen laatta löytyi tämänkin asunnon keittiöstä. Meidän vanhassa keittiössähän oli myös suorakaiteen mallista laattaa, tosin astetta pienempänä 10×20 cm kokoisena. Tästä huolimatta en osoita minkäänlaista väsymistä kyseiseen laattaan, vaan innokkaana olen laittamassa sitä myös uuteen keittiöömme. Jotain klassista, kivaa tunnelmaa tuossa vain on vuodesta ja tilasta toiseen.
Mitäs te tykkäätte valkoisesta peruslaatasta, ikiklassikko vai jo tylsäksi asti nähty?

I love white basic tiles! Despite of times and trends, they are always a classic, timeless yet contemporary choice. I have had white tiles in my old kitchen and will have them in our new kitchen, too. Personally I never get tired of them, but if you do, you can easily add some personality to white tiles by playing with different tilings. This map above is a great source of inspiration when planning on a new tiling. With basic tiles you can do almost everything!
Kommentit (12)
 1. Ladonnoillahan voi sitten kikkailla vaikka pihalaatoituksissa…
  Minäkin kuulun valkoisten laattojen faneihin. Ajaton valinta.

  1. Niinpä, ovat kyllä ajattomia ja helppoja, sopivat kaikenlaisiin tyyleihin aina romanttisesta moderniin.

   Ja juu, pihalla voi sitten kikkailla jos tarpeelliseksi näkee. Olen kyllä niin suurissa määrin yksinkertaisuuden ystävä, että pihallakin saatetaan mennä ihan vaan perusladonnoilla…

 2. Meiltä löytyy keittiöstä 500 kappaletta valkoista peruslaattaa koossa 15×15. Ja juuri ajattomuutta tällä ratkaisulla haettiin, enkä vaihtaisi. Ladonnan lisäksi saumauksen värivalinta on toinen millä saa uutta ilmettä valkoiseen peruslaattaan.

  1. Meille tulossa myös tuota samaa kokoa, on kyllä minustakin tosi hyvä, ajaton valinta. Joo, saumalla voikin sitten vähän leikkiä ja tuoda ilmettä, laatta on ihan eri henkinen tummalla tai valkoisella saumalla. Meille on tulossa vessaan vaaleanharmaa sauma, keittiöön tuumasin sitä tai astetta vaaleampaa… Ihan valkoiseen en taida viitsiä kuitenkaan tällä kertaa kääntyä, sillä niin kaunis kuin se onkin, on tuon värisen sauman puhtaanapito vähän kenkkua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *