VALAISINHIMOTUS

Tuumasin pari postausta sitten, että oman kodin sisustus ei juuri nyt oikein nappaa. Joudun nyt heti kättelyssä osittain pyörtämään puheeni, sillä ideoita ja pieniä tuunausideoita pyörii kyllä mielessä, toteutus vaan saattaa ihanien kesäkelien vuoksi jäädä helposti vähän tuonnemmaksi. Mihin sitä sisustusintoilija lestistään pääsisi, vaikka kesä yrittäisi kuinka tunkea väliin.
Yksi asia, joka on viime aikoina alkanut hiukan häiritsemään, on alakerran vaaleus. Erityisesti ruokailuryhmä on kovin vaalea nyt, kun en enää pidä taustaseinällä isoa tauluryhmääkään. Olen asiasta joskus varmaan täälläkin maininnut ja samalla haikaillut uuden ruokapöydänvalaisimen perään. -valaisin on kyllä paikassaan ihan kaunis ja ruokailuryhmä tällaisenaan heleä, mutta kokonaisuus on eittämättä vähän platku, sitä ei käy kieltäminen. Syksyn pimetessä uuden valaisimen hankinta voisi siis olla ihan paikallaan, ja tämän nykyisen voisi laittaa kiertoon tai uusiokäyttöön johonkin muuhun tilaan.
Olin alustavasti ajatellut tilaan ruotsalaisklassikko Bumlingia tai ehkäpä iki-ihanaa Mehiläispesää, Gubin Semi-valaisimenkin muodosta tykkään kovasti. Kauniita kaikki, mutta ehkä vähän tavanomaisia valintoja.
Sitten silmiini osui – oikeastaan Annen bongaamana – tämä allaoleva Tom Dixonin uutuus, joka varasti kaiken huomioni. Juuri sopivan spesiaali, vähän överi ja funky valaisin voisi olla juuri se mitä tuo nurkka kaipaa. Kullan väri lämmittäisi tilaa ja toisi aika makean kontrastin teräksisten tuolinjalkojen ja vanhan tiikkisenkin kanssa. Justiinsa sellainen ovela piristysruiske, mitä etsinkin.
kuva Gulled
Näin kesäkuumalla asia saa olla vielä ennallaan, mutta syksyn tullen saatan hyvinkin naputella tilauksen menemään. Katsotaan mihin tämä kuume johtaa…

I would like to have a new pendant to our dining room, at the moment the space is way too white and boring. Firstly I thought of Bumlingen or Artek´s Beehive, but then noticed this new beauty from Tom Dixon. It has everything the space needs; it´s a bit funky, warm coloured and would create a nice contrast between white furnitures and steel framed chairs. It would be a perfect eye-catcher, wouldn´t it?
Kommentit (14)
 1. Jutta / Muotopuoli
  23.7.2014, 13:01

  Tom Dixon ei kyllä petä ikinä! Meillä on varastossa yksi ylimääräinen keltainen Gé-valaisin jos kiinnostaa 🙂 Jos oikein mielikuvitusta käyttää niin sekin menee kultaisesta 😀 melkein, ei ihan, mutta melkein 🙂

  1. No ei, sieltä pukkaa kyllä kiinnostavia tuotteita ihan jatkuvasti! Heeh, hyvällä mielikuvituksella keltainenkin varmasti välttäisi, jos ei muuten niin ainakin hämärässä voisi mennä melkein täydestä ;D

 2. Viivi / Valkoinen Soihtu
  23.7.2014, 13:04

  Ooh, tuo Tom Dixonin valaisin on niin kaunis! Sopisi aivan varmasti loistavasti ruokapöydän päälle!

  1. Joo eikös olekin, ihastuin kyllä tuohon ihan täysillä! Valaisin on jotenkin kivan ovela, ei ihan perinteinen klassikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *