VAATEJÄRKKÄILYÄ | CLEANING UP MY CLOSET

Sunnuntait ovat oivia päiviä järkkäilyyn. Tänään pienessä inspiraationpuuskassa sain aikaiseksi järjestää puketumisnurkan taas ruotuun, jospa nyt aamuisin ei lempipuserot ole enää hukassa. Pukeutumisnurkka on meillä täysin avointa tilaa ja suoraan meidän makkarin yhteydessä, siksipä tila olisi syytä pitää edes jonkinlaisessa järjestyksessä.
Iso peili nojailee hormiin, sen takaa löytyy pieni nurkka avovaatetankoineen. Nurkka jää näppärästi piiloon, sinne näkee vasta kun kävelee ihan huoneen perälle. Siistimmät vaatteet saavat olla esillä avotangoilla ja loput piiloutuvat Malm-laatikostoihin – tämä budjettiversio toimii meillä ihan hyvin, vaikka toki optimaalisin ratkaisu olisi ollut teettää tilaan sopivat kaapistot.
Vaatteet on nopeasti järjestetty värin mukaan; omistan lähinnä vain mustia, harmaita ja valkoisia puseroita, mitä nyt muutama sininen ja kamelinvärinen mahtuu joukkoon. Olen tässä suhteessa äärimmäisen tylsä, mutta todennut monen hutiostoksen jälkeen, että värikkäämmät vaatteet vain jäävät käyttämättä. Mieluummin sitä ostaa käyttöjuttuja kuin hetken villityksiä, vaikka voisihan sitä joskus yrittää pukeutua edes vähän jännittävämmin.
Laatikostot ovat ehkä se oma akilleen kantapääni, ne tuppaavat menemään kovin helposti sotkuun. Nyt farkkupinot ovat taas siistit ja ylimääräiset vaatteet on karsittu pois. Koska säilytystilaa on niukasti, koitan pitää vaatevarastoni minimissä. Pari kertaa vuodessa käyn vaatteet läpi ja vien ylimääräiset kierrätykseen, näin vaatteita ei pääse kertymään liiaksi.
Oikeastaan ostan aika harvoin uusia vaatteita ja koitan keskittää ainakin isoimmat hankinnat alennusmyynteihin. Aleista hamstraan erityisesti laadukkaita neuleita ja farkkuja, vähän arvokkaammissa jutuissa aletkin ovat jo tuntuvia. Nämä kuvan neuleet ovat molemmat löytöjä nyt tämän vuoden joulualeista, niistä on varmasti iloa moneksi vuodeksi eteenpäin. Pehmoiset neuleet ovat heikkouteni ja kaikista vaatteista sorrun useimmiten ostamaan juuri niitä. Mutta ovathan ne vaatteista ehkä eniten käytetyimpiä, täällä Suomen ilmastossa käyttöä löytyy – harmi kyllä –  ihan vuoden ympäri.
Säilytyksessä käytän myös kaikenlaisia pieniä vippaskonsteja; nätteihin
laatikoihin ja pusseihin mahtuu vaikka mitä tavaraa, ja ne saavat jäädä
reilusti esille. Tuo Muuton harmaa pyykkikori on myös iso apu
säilytyksessä, sinne mahtuu piilottamaan jos mitä tavaraa. Tällä hetkellä sinne on jemmattu kaikki isommat kassit ja
laukut, jotka ovat näin kätevästi poissa silmistä. 
Erillinen vaaterekki on meillä ihan ehdoton, siihen on niin näppärä ripustaa puolipitoiset vaatteet. En enää pärjäisi ilman. Oikeastaan noita voisi olla ihan kaksin kappalein, niin eivät täyttyisi aina niin nopeasti…

Mitäs kikkoja teillä on vaatekaapin ylläpitoon?

Sundays are usually my cleaning days. Today I rearranged my walk-in closet, or actually that is an open corner right next to our bedroom. We don´t have plenty of space there, so I try to minimize the amount of my clothes. Now the drawers are in order again and perhaps my monday morning will start a bit more smoothly.
Kommentit (4)
 1. Samoissa puuhissa on vietetty aikaa tänään. Vaatekaappini järjestelin ja samassa kerääntyi taas iso kasa kierrätykseen meneviä. Vaikka tuntuu, että teen tuota siivousta ja karsintaa melko usein, enkä uusia vaatteitakaan kovin usein ostele, niin kumman paljon aina löytyy niitä eteenpäin laitettavia.

  Minulla on todella pieni vaatekaappi ja makuuhuoneessa ei minkäänlaista ylimääräistä tilaa rekkisysteemille, joten tuo puolipitoisten vaatteiden väliaikaissäilytys on todellinen pähkinä johon en ole vielä keksinyt kunnon ratkaisua.

  1. No sepäs sattui! 🙂 On kyllä jännä juttu, miten sitä turhaa vaatetta löytyykin aina kaapeista, vaikkei vaatemäärä muuten päätä huimaisi eikä uusia ostoksia olisikaan juuri tehnyt. Ja jotenkin kierrätyksestä tulee aina niin hyvä mieli, on aina niin vapauttavaa omistaa vähän vähemmän ja laittaa käyttämättömät jutut eteenpäin niitä tarvitseville.

   Puolipitoiset vaatteet olivat minullakin iso ongelma ennen rekin ostoa, ne tuppasivat lojumaan aina sikinsokin pitkin huonetta. Jos rekkiä ei mahdu, niin voisiko seinään ajatella vaikkapa jotakin koukkuja, johon saisi muutaman vaatteen joko naulaan tai henkariin? Tämä oli meillä ihan toimiva ratkaisu vanhassa vuokrakämpän makkarissa.. 🙂

 2. Mirka - Kauniit Neliöt
  11.1.2015, 20:45

  Hyvä idea hyödyntää nurkkaus vaatesäilytykseen! Malmit ovat juuri sopivankorkoisia tuohon katon alle, ja vetävät kyllä hyvin vaatteita sisäänsä. Minulla sama juttu, että laatikot tuppaavat menemään aikaa myöten kaaokseen mutta rekillä vaatteet pysyvät järjestyksessä ja siitä ne on helpompi ottaa käyttöönkin.

  1. Malmit sattuivat sopimaan tuohon juuri passelisti, meillä oli niitä jo ennestään ja oli kiva saada ne vielä hyötykäyttöön tuonne yläkertaan. Ja niiden laatikot ovat kyllä ihan superhyviä, isoja ja tilavia, jonne mahtuu vaikka mitä, vaikka tuppaavatkin menemään välillä sekaisin. Tosin järjestyksenpitoni helpottui hieman, kun löysin Ikealta Malmeihin sopivia pikku lokeroita. Nyt ainakin teoriassa sukkien ja alkkarien pitäisi pysyä omissa lootissaan… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *